Menetrend

Ups & downs - Előszezon 4. mérkőzés

2012. 08. 30. 12:05
Szerző: lucas
Kategória: Hírek

A New England Patriots lejátszotta a negyedik, egyben utolsó előszezon mérkőzését idegenben, a MetLife stadionban a New York Giants ellen, amely végül 6:3 arányú vereséggel zárult.


Ellentétben a Giants stratégiájával, a Patriots kezdő játékosai nem játszottak ezen a meccsen. A Patriots a következő sorokkal lépett pályára a védelemben: DE - Trevor Scott, DT - Brandon Deaderick, DT - Ron Brac, DE - Jermaine Cunningham LB - Bobby Carpenter, LB - Mike Rivera, LB - Niko Koutouvides, CB - Alfonzo Dennard, CB - Ras-I Dowling, S - Tavon Wilson, S - Nate Ebner a támadásban: QB - Ryan Mallett, RB - Brandon Bolden, FB - Eric Kettani, WR - Jesse Holley, WR - Jeremy Ebert, TE - Daniel Fells, LT - Darrion Weems, LG - Derek Dennis, C - Ryan Wendell, RG - Jeremiah Warren, RT - Sebastian Vollmer

Néhány észrevétel mérkőzésről:

A kezdők nem játszottak a meccsen –  Mivel ez volt a 3. meccs 10 napon belül,  Bill Belichick úgy döntött, hogy nem játszatja ezen az estén az első csapatot. Kivételt egyedül Sebastian Vollmer képezett, akinek a sérülése miatt ez volt az első pályára lépése az előszezonban. Meglehet, hogy a döntés hátterében Tom Brady megóvása is állhat, hisz nem volt értelme újabb ütéseknek kitenni. Most már a szerptember 9.-i szezonnyitó meccsre kell koncentrálnia a csapatnak a Tennessee ellen.
Vollmer visszatérése reményt adhat a támadófal javulására – Azzal, hogy  Logan Mankins  a múlt héten már pályára lépett ACL műtétje után, a Patriots visszakapta egyik  kulcsjátékosát. A Giants ellen Vollmer is részt vett az idei első akcióiban, ez reményt adhat arra, hogy az támadófal, amely nehéz perceket élt meg az előszezonban, megerősödhet. Különösen igaz ez abban az esetben, ha Brian Waters - akinek az szekrénye még mindig érintetlen a Gillette öltözőjében -  visszatér a csapathoz.
Koppen harcol a helyéért – A center nagyszerű dolgokat vitt véghez 2003 óta, de a 4. meccsen való szerepeltetése azt jelzi, hogy nem egyértelmű a helye a kezdő sorban.  Négy ember játszott centert  az első félidőben: Ryan Wendell, Koppen, Dan Connolly és Donald Thomas. Hogy ki kapja majd a pozíciót? Erre az elhúzódó problémára kell megtalálnia a megoldást a csapatnak.
Cunningham  jó előszezont produkált –  A harmadéves defensive end make- or -break (megcsinálod vagy mehetsz) szituációban van, de  valószínűleg meghosszabbította pályafutását a Patriotsnál azzal, hogy az edzőtáborban elejétől a végéig  jó teljesítményt mutatott. Chandler Jones és Rob Ninkovich mögött elnyerheti a 3. end pozíciót.
„Csak” Koutouvides és Demps sérült meg a meccsen. – A veterán linebacker Niko Koutouvides, aki  a special team tagja is, versenyben van egy rosterhely elnyeréséért, de a 3. negyedben megsérült, és utána már nem tért vissza a játékba. A jobb csuklóját tartotta, amikor elhagyta a pályát. Az állapota befolyásolhatja az 53 fős roster kialakítását, amelyet pénteken este 9-ig kell kihirdetnie a csapatnak. Jeff Dempsnek a  térdét vizsgálta azorvosi stáb a negyedik negyed végén.  

Up

Jermaine Cunningham – A defensive end a legjobb pályán lévő védőjátékosnak tűnt, két sacket ért el az első félidőben Eli Manningen, bár kapott egy holding büntetés is a 3. negyedben. A szélről jövő pass-rush szép megmozdulás volt a részéről.
Meskó Zoltán – Sok munkája volt ezen a estén, és kiválóan teljesített. Erős lábaival és az 50-en felüli puntjaival hamarosan bekerülhet a ligaelitbe  az NFL ligaelitjének csúcsára érhet ebben a pozícióban.
Tavon Wilson / Nate Ebner – A rookie safetypáros a dime felállásokban játszott. Ebner jó benyomást kelt továbbra is a passzelütéseivel és a special teamben végzett munkájával is.

Down
Derek Dennis – A rookie bal oldali guard keményen küzdött sérülése ellenére is, de gyakran bajban volt, mint pl. a 3. negyedben, amikor hibája Hoyer sackelését eredményezte.
Ryan Mallett – Ugyan nem sok lehetősége nyílt a dobásra, de a pontosság és a gyors döntéshozatal még mindig számonkérhető rajta.
Darrion Weems – A csere bal oldali tackle-t megverték a 4. negyedes labdavesztést okozó sack előtt, amely végül a Giants győztes mezőnygóljához vezetett.
National Football League – A bírói ténykedés ugyancsak furcsa volt néhány esetben. Az edzők megkérdőjelezték a döntéseiket, amely szemmel láthatóan befolyásolta a bírókat. A 2. negyedben percekig állt a játék a bírók bizonytalankodása miatt.

Forrás: Ups & downs, Boston Globe - Greg Bedard

Hozzászólások

2012. 08. 30. 12:17
Nem akartam a cikkbe beleírni, de ezzel a Malletnek szóló megrovással én nem nagyon értek egyet. Állandóan futást hívtak, alig-alig dobhatott, és nem is nagyon voltak elkapók a pályán, Dempsnek kellett dobálgatnia. De a védelem tényleg olyan jól tartotta magát, hogy onnan nem nagyon volt kit elmarasztalni. Nekem egyébként tetszett ez a puntolgatva előrehaladás a meccs elején, nem túl gyors módja a pontszerzésnek, de szépen szorítgattuk őket hátrafelé.
2012. 08. 30. 13:29
mascherano
Nem bánnám, ha tényleg ilyen ütős lenne a védelemben a cseresorunk!

Off: Ha valakit érdekel nfl.com-os fantasy liga van még nálunk pár hely az jelentkezzen nálam ezen az email címen: szabo.laszlo.27.gmail.com
2012. 08. 30. 13:34
Mallett szerintem sem volt rossz!
volt egy-két pontatlan labdája, de többet is az elkapók ejtettek el

na de holnap este 9ig 53ra kell csökkenteni a létszámot...
2012. 08. 30. 13:55
lipi
Az 53-as roster tippek lassan jöhetnek :).

Ami a meccsből lejött, hogy kik azok akikben még bizonytalan volt a vezetőség.
Bolden és Demps, a futók közül, Hollay (WR), Silvestro (TE), Rivera (LB), Dennard (CB), Ebner (S).
Kérdés, hogy kik tudnak megragadni közülük.

Ha lesz egy kis időm, megpróbálkozom egy 53-al.
2012. 08. 30. 13:58
non4m3
ha jól tudom Zoli tavaly 6. legjobb volt az NFL-ben és első az AFC-ben ami a Puntereket illeti, ez nem ligaelit pozíció?
2012. 08. 30. 14:23
Ha jól tudom, az első háromban még nincs benne a mutatói alapján. Bár én nagyon kedvelem, nem szeretném még egyszer ennyire főszerepben látni, mint ezen a meccsen. Megnéztem újra az eredeti szöveget, és a "ligaelit csúcsára érhet" lenne talán a pontosan fordítás.
2012. 08. 30. 14:38
Sérülések: olvastam, hogy Demps és Koutouvides is elérhető volt az öltözőben a média számára, ami komoly sérülés esetén nem szokás. Dempset a röntgenből jövet kérdezték, és azt mondta, minden rendben van.
Dennardnak nagyon szurkolok az 53-ba kerülésért, de Marquice Cole egyelőre meggyőzőbbnek tűnt.
2012. 08. 30. 15:10
53-mas rooster-tippre én ezt mondanám:

QB(3/3): Brady, Mallett, Hoyer
RB(4/7): Ridley, Vereen, Woodhead, Demps
FB(1/8): Kettani
TE(3/11): Gronkowski, Hernandez, Fells
WR(5/16): Lloyd, Welker, Branch, Edelman, Slater
OT(3/19): Solder, Vollmer, Cannon
OG/OC(6/25): Mankins, Waters, Connolly, Koppen, McDonald, Wendell

DE(5/30): Jones, Ninkovic, Bequett, Cunningham, Scott
DT(4/34): Wilfork, Love, Deadrick, Brace
LB(6/40): Mayo, Spikes, Hightower, Carpenter, Koutivides, Tarpinian
CB(5/45): McCourty, Arrington, Dowling, Moore, Dennard
S(5/50): Chung, Gregory, Wilson, Ebner, Ihedigbo

ST(3/53): Mesko, Gostkowski, Aiken

PS: WR Ebert, OT Kopa, OG Weems, TE/DE Silvestro, S Ventrone, DE Francis,
Hozzászólás a(z) Ups & downs - Előszezon 4. mérkőzés bejegyzéshez