Menetrend

Ups & Downs - Patriots @ Dolphins

2009. 12. 07. 20:53
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek
Csoportrivális otthonában szenvedett 22-21 arányban vereséget a Miami Dolphinstól a New England Patriots az NFL alapszakaszának legutóbbi játéknapján.
Up Wes Welker --- 10 elkapás, 167 yard. Tom Brady biztonsági hálója, a támadóegység motorja. Minden körülmény között a maximumot nyújtja. Chris Hanson --- Igen, ennyire jó formában játszik a csapat, hogy ismét a pacsit érdemlők között kerül említésre a Pats hányatott sorsú puntere. 50 yardos átlagot rúgott 5 kísérletből, a koronát a teljesítményére a harmadik negyed végén tette fel, amikor 51 yardos puntjával a saját 3 yardos vonalához szögezte az ellenfelet. Nyitó támadássorozat --- A mérkőzések első támadásait minden csapat gondosan megtervezi előre. Különféle formációkat, játékosokat állítanak csatasorba, hogy minél több arcukat mutassák meg az ellenfélnek, hogy a mérkőzés hátralévő szakaszára kellő információt gyűjtsenek, hogy melyik felállásra, hogyan reagálnak. Randy Moss 58 yardos TD-jével végződött akciót elsőrangúan alapozta meg a csapat, és a végrehajtásba sem csúszott hiba. Másodszorra futásra alapozva majd hét perc alatt menetelt 6 pontért a csapat 80 yardot 14-0-ra módosítva az eredményt. Down Passz elleni védekezés --- Davone Bess 10 elkapásból 117 yardot és egy TD-t szerzett. A foxboroughi találkozón szerzett yardjaival együtt 173-at termelt a Patriots ellen két meccs alatt. Ez miért fontos? Idén a maradék 10 találkozón összesen 375 yardot. Ronnie Brownt és center Jake Grove-t is nélkülöző Dolphins futójátékához már nem voltak optimálisak a feltételek. Pánikhangulat a delfineknél? Dehogy. Chad Henne karriercsúcsot jelentő 335 yardot passzol 52 kísérletből (29 jó). Ezen idő alatt a védelem egy sacket gyűjt be, egy Sanchez legszebb napjait idéző INT-t és 2-szer érnek oda ezen kívül az irányítóhoz. Jonathan Wilhite helyett Darius Butler volt a kezdő Leigh Bodden mellett, de ő sem hozott minőségi javulást a secondaryben. Folyamatosan őt kereste a Miami passzjátéka (a negyedik negyedben 4th & 2-nél sikeresen zavarta meg az elkapót, aki így elejtette a labdát). A sorsdöntő 4th & 6 kísérletnél is rá játszottak. Sikerrel. Bess róla szerezte a TD-t. A tanulság? Pass rush nélkül teljesen kiszolgáltatott a secondary, és szinte mindegy, kit állítanak oda. Red Zone támadójáték --- Két perccel a félidő előtt 6 yardra a Miami gólterületétől negyedik kísérletre vállalkozott a Patriots a mezőnygól helyett, amivel 10 pontra növelhette volna előnyét. 3 TE, 1 FB, 1 RB felállásból Sammy Morris képtelen volt a szükséges egy yardot megtenni. Az ezt megelőző harmadik kísérlet során Laurence Maroney 1 WR, 2 TE, 1 FB formációból volt képtelen előre haladni. A negyedik negyed elején a Miami 5 yardos vonaláról második kísérletre dobott Brady Mossnak címzett passzát szerezte meg Vontae Davis. Mike Reiss és Extra Points

Hozzászólások

2009. 12. 07. 21:15
Gabesz
hol lehet arra statot találni hogy mennyi a mistackle?
engem ez zavar a legjobban. nincs pussrush megértem nincs meg hozzá a megfelelő keret. de ha már egyszer odaérünk vigyük le az ellent.
2009. 12. 07. 21:26
zo72
Hátralévő mérkőzések:

szvsz:
miami: JJ,TT,HT,PS 1-3 vége: 7-9
jets: TBB,AF,IC,Ci.B 2-2 vége: 8-8
bills: KCC,NEP,AF,IC 2-2 vége: 7-9
pats: CP,BB,JJ,HT 2-2 vége: 9-7

WC mecs Denverben. 2005-ben éppen bejutottunk és ott véreztünk el. (igaz előtte otthon a jaguárokat megvertük a WC meccsen)
2009. 12. 07. 21:46
kacsa100
Az 5 elvesztett meccset parádésan kezdtük utána saját magunkat verjük meg.Nem hiszem,hogy tudásbeli problémánk lenne!Fejben vannak nagy gondok.Remélem hamarosan történik valami ami összekovácsolja a társaságot.A PO valószínű meglessz,de sokáig idén nem jutunk.A szezon előtt is mondtam a következő idény lesz a miénk!Sokan nagyon levagytok törve,érthetően,de nem temetném a csapatot még akármi is lehet.Egy igazi szurkoló a bajban is a csapatával van nem csak a sikerek idején.Büszke vagyok,hogy ennek a nagyszerű csapatnak szurkolok!!!Fel a fejjel srácok ettől csak jobb lehet!GO PATS!
2009. 12. 07. 21:48
sirCharles
Ha nincs Welker, valamint Moss és Aiken egy-egy nagy elkapása, akkor nagyon sima vereség lett volna. :-(

A secondary-t variálhatják ahogy tudják, de a lényeg nem fog változni: GYENGE. Nagyon. Ugyanígy a passrush.

A playhívások színvonala mit sem változott a Saints meccs óta, továbbra is egysíkú és botrányosan rossz. Így meg hiába játszik nálunk sok, a posztján TOP játékos, még én is látom a tévé előtt, hogy mi készül.

De ami a legrosszabb, hogy fejben nagyon nincsenek rendben a játékosok. Én ezt tartom a legnagyobb "Down"-nak.
2009. 12. 07. 22:22
boston
Csak ma láttam a 4. negyedbeli red zone int-t. 2. gólnál valami jobbat is kitalálhattunk volna, mint egy az egyben bedobni a kettős emberfogásba. Nem volt az elhamarkodott!! és ha valaki jobban érti írja már le, más csapatoknál a tight end szinte a legnagyob fegyver, én nálunk azt látom, h: vagy rizikópassz Mossnak, vagy Welker, vagy egy ( hát mostanában elégé kiismerhető futás, ált középen).és kész!!!
2009. 12. 07. 22:31
Cheater
Down

Passz elleni védekezés — ... A tanulság? Pass rush nélkül teljesen kiszolgáltatott a secondary, és szinte mindegy, kit állítanak oda.


Köszönöm!;)) Reiss is velem van...;))
2009. 12. 07. 23:10
Amikor 4.re megpróbáltuk azt a Morris futást azt hittem falra mászok. Azt hittük hogy a Miami nem videózik? Vagy mi? Esküszöm eddig az összes 4. és rövid szituációban ezt hívtuk. Maroney nagyon jó formában van, miért nem adták neki? Lendületből megfutotta volna... Amikor láttam a felállást előre mondtam, hogy Morris run balra. Az volt. Néha azért kombinálhatnánk...
2009. 12. 08. 00:45
Bruschi85
Boston: nálunk is lehetne nagy fegyver Watson ha több labdát kapna de mivel főleg blokkolásnál van fenn Bakerrel együtt így nehéz elszakadni és elkapni a labdát mivel rendszeresen dupla TE-l állunk fel, hogy próbáljuk védeni Tomot!

Cheater: maximálisan egyetértünk

Tanko_Sz: Mivel előtte Maroney nem tudta megfutni egy Fb futással próbálkoztunk ami elég átlátszó volt, ráadásul a Fins fala áttörte a blokkot pedig egy FG jobban jártunk volna
De idén BB a csakazértis elvet fogja követni 4. kísérleteknél
2009. 12. 08. 07:28
Bulow
2009. 12. 08. 09:49
sirCharles
Bulow

Elég jó cikk, érdemes elolvasni. Nagy igazságok vannak benne (sajnos) ;-)
2009. 12. 08. 09:59
szamaca
Ezt a cikkcímet láttam az nfl.com-on ma reggel: Pats no longer elite?

Sajnos igaz!Még úgy is,h nálam messze nincs világvége hangulat és simán látom a kiutat!!A jelenlegi helyzet azonban ez!!!Emiatt a cikkben egy lapon kezelnek minket a steelerssel!!!Mi legalább PO-ba jutó helyen állunk!!!Mindig optimistán!!!!Lets go PATS!!!
2009. 12. 08. 10:17
Szabotomy
Az offense-ben én Aiken-nek nagyon örülök, és nem hibáztatom azért mert nem kapott el fontos passzt(még lehet,hogy Moss sem éri el...)
A védelemben a rengeteg miss tackle még továbbra is problémát jelent. Wilhite,Guyton és még páran, csak futkosnak a pályán, és lövésük sincs mivel válhatnának hasznosabbá.
A special team munkánk teljesen sivár,a returnerek nem kapják meg a szükséges blokkokat.A két rúgójátékos altalában hozza a kötelezőt.
2009. 12. 08. 11:06
gj2k
Sziasztok!
Szerintem ne temessük a csapatunkat! Most komolyan ilyen cikkekre alapoztok, ami kihozza hogy a Pats már nem elit csapat? Ne csináljuk már ezt.

Tavaly a SuperBowl-ba jutó Cardinals elit csapat volt? A Colts az volt tavaly is, és mégis kiestek. Itt nem erről van szó, amikor 16-0 állt a csapat a playoff előtt, akkor az elitbe tartoztak. Meglett a bajnoki gyűrűnk? Nem.

Ez egy hosszú út minden idényben, amit be kell járni. Lehetsz lent és fent is, a lényeg a rájátszásba jutás. Ott már lehet kalkulálni, ott tényleg élet-halál harc megy.
2009. 12. 08. 11:15
sirCharles
szamaca

Én is láttam, és nagyon nagy bánatomra sajnos egyet kell értenem vele.
Ebben (!) a szezonban nem tartozunk egyszerűen az elit csapatok közé, azt viszont amerikaias baromságnak tartom, hogy egy rossz (fél)szezon alapján elkezdenek teljesen leírni egy csapatot. Buckey Brooks-nak igaza lehet abban, hogy ha végre egyszer sikerül összeszedni a csapatot, akkor igenis a liga egy domináns csapata, de én őszintén szólva ebben az idényben erre már nem látok sok sanszot.

Jövőre viszont (egy nagyon aktív és a Pats-hez méltó offseason után, a fejek megerősítésével, néhány új játékos leigazolásával) teljesen biztos vagyok benne, hogy a csapat megújul és visszakerül megérdemelt helyére, a liga TOP5 csapata közé.

GO PATRIOTS! :-D
2009. 12. 08. 11:16
Kollega
Szerintem túl nagy a teher Belichicken az oldalvonal mellett.
2009. 12. 08. 11:37
timep76
Én még nem vagyok túl jó a játékok felismerésében, de figyelemmel követem a kommentárjaitokat.
Az lenne a kérdésem, hogy nem lehet-e, hogy azért ilyen egysíkú a játékunk, mert BB a PO előtt nem akarja esetleg kijátszani néhány lapját?
Két dolog ehhez:
1. Egy olyan edzőtől, akinek játékterve van a HoF-ben, attól kicsit többet várnék kombinációkban.
2. Ugyanakkor a 16-0-ás alapszakaszunk esetén mindig támadták BB-t, hogy már jelentős előnynél is teljes bedobással játszatja a csapatot (és időnként megalázza az ellenfelet). Amire azt válaszolta, hogy azért van mert a PO-ban minden meccsen 60 percet kell majd játszani, és nem engedi meg a játékosoknak, hogy hozzászokjanak ahhoz, hogy akár 30-40 perc után kiengedjenek. (Valami hasonlót látok abban, hogy az alapszakaszban most pl. a 4. down-okat erőlteti, amit mi indokolatlannak látunk, de hát ki tudja.
Úgy használja az alapszakaszt, mint egy nagyon intenzív és hosszú felkészülést a PO-ra.
Egyébként szerintem ne csüggedjetek, mert az SB sem elérhetetlen. Gondoljatok a tavalyi Cardinals-ra. Ráadásul ha csoportelsők vagyunk a Wild Card-on biztos otthon játszunk, ami az idén mindig jó ómen volt.

Persze ez csak spekuláció a részemről. GO PATS.
2009. 12. 08. 11:48
timep76
Még egy fontos dolog van, ami eszembe jutott:
Az Indianapolis Colts és így Manning is hibátlan mérleggel rendelkezik. Mindenkinek felhívom a figyelmét, hogyha előveszi a statisztikákat és esetleg készít egy kis excel táblázatot mondjuk Manning és Brady teljesítményéről az első 5 és a második 5 találkozót átlagolva, vagy a tendenciákat nézve, akkor igen érdekes képet kap.

Ha (illetve nem ha, hanem amikor) meglesz a PO, akkor új időszámítás kezdődik, és szerintem amikor csak egy lehetősége van már csak mindenkinek, bizony egy kicsit talán megremeg a térde, ha olyan csapattal, irányítóval, edzővel kerül szembe, aki 3 SB-t nyert (és stb...). Az ilyen alig észrevehető "térdremegések" fogják a PO-meccseket eldönteni

GO PATS
2009. 12. 08. 12:40
Bulow
Évtizedek óta vagyok drukker, főleg persze Fradi (most már kevésbé), és amikor a csapatnak volt pár rossz meccse, nagyon hasonló lelkivilág uralkodott el a drukkereken, még akkor is, mikor még a Fradi közép-európai szinten is elit volt.
Nos, szerintem most sem kell odalennünk annak ellenére, hogy az egyes csapatrészek riasztó dolgokat produkálnak olykor. A no-elit dologban is van igazság, de a játékunk egyik pillanatról a másikra, tképpen néhány momentumon meváltozhat, ne feledje senki ez is a mentális alapokon múlik leginkább. Gondoljátok csak végig hogyan kaptunk ki (mert pl. aha valahogy nyerünk, akkor most nem irogatunk össze mindenfélét): Volt egy 4&6 szitu, azon múlott a meccs, illetve hogy berúgták a FG-t (nem is sokkal aszem), Hogy ez mennyire apróság, azt mutatja a Saints esete, amelyik már nem lenne 100%-os, ha a Was rúgója nem hagyja ki 1.52-vel a vége előtt a 23(!!!) yardos FG-t.
Szóval a sport ennyire apró dolgokon múlik, és ez így volt a Saints kivételével az összes vesztes meccsünkön (meg a Bills ellen is, hehe). Levonva a konklúziót, azt hiszem még minden lehet, még az SB győzelem is, de akár a PO elbukása is. Az utóbbi nyilván totális kudarc lenne..

És még egy adalék: vannak ugye kommentátorok, akik szerint a Pats már no-elit, de olvastam olyat is, aki szerint csak TB újjsérülése az oka mindennek. És könnyen lehet, hogy neki van igaza...
2009. 12. 08. 13:45
sirCharles
Bulow

Való igaz, a jelenleg még veretlen csapatok nem egy és nem két esetben irdatlan mázlival tudták megtartani veretlenségüket, a szezon eleji Colts sokkal meggyőzőbb volt, mint a mostani (a Titans pl. saját magát verte meg a hétvégén).
Ugyanígy a Saints, a kezdeti nagy lendület alábbhagyni látszik, nem rajtuk múlott, hogy a Washingtonnak nem sikerült megverni őket 20 ponttal.
A nagy esélyesnek kikiáltott Vikings-ot mindenki láthatta tegnap, elég sokat mondó volt az a meccs, 10-1-es meccs előtti mérleg ide vagy oda, a Cardinals oktatta Farve-ékat.

Viszont a fejbeli problémákat nem lehet egyik meccsről a másikra megoldani, márpedig szerintem ez a gátja jelenleg a csapat jó játékának. Ha csupán a rossz playhívás lenne a baj, akkor még azt mondanám, hogy sokat fordulhat a kocka a PO-ban.

Én az Arizonát állítanám a csapat elé példaként: becsúsztak a szezonban nagyon bosszantó és meglepő vereségek, de annyira ott vannak fejben, hogy simán lealázták a Minnesotát, amit sokan döntőbe vártak/várnak.

Hosszú még a szezon, bármi történhet, ezért nem is szabad temetni a csapatot - csak nagyon rossz, mikor látja az ember, hogy egyszerűen nem megy úgy a játék ahogy kéne.
2009. 12. 08. 14:33
gabo
az a baj hogy ha főcsoport 4.-ként jutunk be a play off-ba akkor a hazai Wild Card meccs után egyből a Colts-hoz megyünk ...... :(

Szerintem a csoportgyőzelem biztos hogy meg lesz mert innentől már könnyebb ellenfeleink lesznek.

Azt kellene elérni hogy legalább a főcsoport 3. helyét megszerezzük, és akkor talán még el is kerülhetjük Manningéket.
2009. 12. 08. 15:32
timep76
gabo!

Ha egy csapat nyerni akar a végén, akkor bárkit le kell tudnia győzni. Félelmetes a Colts mérlege és beállították a PATS 21-0-ás alapszakaszbeli NFL rekordját (ami után a Pats sem nyert SB-t ), de szerintem hihetetlenül mákosak is (amellett, hogy el kell ismerni,nagyon jó csapat, és a jó csapatnak van szerencséje). Egyszer már izomból szorítottuk Manning tökeit, de a végén ...
Nem lehetetlen megverni őket akár már a Wild Card után sem idegenben (persze nem is sétagalopp).
De ha elkerüljük őket akkor is kell velük idegenben találkozni az AFC döntőben, vagy azzal a csapattal aki megverte őket idegenben!!! Vajon melyik a jobb? Előbb-utóbb eljön az igazság pillanata. :)

GO PATS
2009. 12. 08. 15:39
zo72
Gabo
a gond az, hogy ha 4. helyen jutunk be és az 5.-nek jobb a mérlege akkor ők fogadnak minket!!!!!!!!!!! (idei új szabályok szerint). Jelenleg efelé haladunk ,jó lenne ha legalább ez sikerülne.
Tehát mondjuk megyünk ismét Denverbe!!!!
Végig idegenben játszunk...
Idén USA-ban még nem nyertünk idegenben, csak Londonban!!
2009. 12. 08. 16:00
timep76
Az elmúlt években az alapszakaszt követően legjobb mérleggel álló csapatok (amelyek kivétel nélkül az AFC-ből kerültek ki) nem tudtak SB-t nyerni, és a végén mindig olyantól kaptak ki akik, már a Wild card hétvégén is játszottak.
Utoljára a 2003-as alapszakasz után a NE tudott legjobb alapszakaszbeli mérleggel rendelkezőként SB-t nyerni.
2004 - legjobb mérleg PIT - AFC döntőben kikapott a NE-től
2005 - Legjobb mérleg IND - az első divisional körben kikapott a SD-tól
2006 - legjobb mérleg SD - az első divisional körben kikapott a NE-től
2007 - legjobb mérleg NE - a SB döntőben kikapott a NyG-tól (10-6 volt a mérlegük)
2008 - legjobb mérleg TEN (13-3, úgy hogy 10-0-lal kezdtek) - az első divisional körben kikapott a NE-től

GO PATS
2009. 12. 08. 16:02
sirCharles
Az Indianapolishoz szerintem az is hozzátartozik, hogy Manning nem jó playoff játékos, a Colts pedig nem jó playoff csapat. Az alapszakaszban legyőzögetik a gyengébb csapatokat, néha az erőseket is, de januárban azt az egy szezont kivéve akkorát fordul velük a világ hogy "jó" nézni. Erős meg jó csapat, de mióta Manning ott játszik, nem sok babér termett számukra a PO-ban. Ilyen szempontból Brady és a Patriots abszolút egyeduralkodó ezidáig.

Mégis azt mondom, hogy ha bejutunk, szerintem a Jacksonville vagy a Baltimore jobb ellenfél lenne számunkra, mármint a győzelmi esélyek szempontjából. Idén egyik sem olyan acélos mint szokott, főleg a Ravens. Ha megverjük őket, javulna a csapat önbizalma, és még akármi lehet... :-)
2009. 12. 08. 16:25
Tate
timep76!

2008 - legjobb mérleg TEN (13-3, úgy hogy 10-0-lal kezdtek) - az első divisional körben kikapott a NE-től

2008-ban nem jutottunk playoff-ba...A Baltimore-t akartad mondani ugye?
2009. 12. 08. 16:28
timep76
Tate!

Persze. Bocsánat. (nem javított copy-paste) :)
Bárcsak ne rosszul írtam volna! :)
Egyszerűen bosszantó, hogy 11-5-tel lemaradtunk.
Mégegyszer bocs.
2009. 12. 08. 16:52
Tate
Na igen...nagyon jó lett volna,ha a Div. meccsen a Pats-től kapott volna a Titans. :D
2009. 12. 08. 17:22
First Hit
A Jacksonville Jaguars mecs az vízválasztó őket meg kell verni és a denver jöjön hozzánk mert akkor megalázzuk őket mert ha figyeltetek akkor az offens playbook sokat változik de szépen lassan mecsről mecsre...
én optimista vok de a 2 egymás után elvesztett mecs az nem a játékosok tehetségén múlik hanem inkább vagy fizikai vagy lelki tényezőkön.
jah meg idegenben nem szuperálunk túl jól...
2009. 12. 08. 17:37
norbertobaggio
Jelenleg Wild Card poziciók
AFC
Cincinnati-Jacksonville
New England-Denver
NFC
Arizona-Green Bay
Dallas-Philadelphia

Érdekes meccsek lennének szerintem ha igy maradna sőt lehet nekünk pont az tenne jót ha nem pihennénk egy hetet,hanem folyamatossan játszanánk talán igy formába lehet lendülni????? Go Pats
2009. 12. 08. 17:42
infidelitas
Én ma kis nyugtató gyanánt megnéztem a Pats 2007-es meccseinek az összefoglalóit. :)

És azt vettem észre, hogy akkor minden TD-nek úgy örültek, mint majom a farkának, TB ölelgette Moss-t stb.

Most hiába a nagy play (miami elleni Moss TD) semmi öröm, semmi eksztázis. TB nem megy oda Moss-hoz és nem együtt ülnek a padon. Én szerintem ez is oka annak, hogy nem teljesítünk túl jól... Mintha a csapategység bomlott volna meg. (Ne legyen igazam!)

A hátralevő meccseket pedig egyszerűen be kell húzni és akkor PO! :)
2009. 12. 10. 00:02
mzetz125
ez már valami delfin-allergia szerintem
vagy Miami-ban túl meleg lenne a hidegfejjel játszó Hazafiaknak? ...
Hozzászólás a(z) Ups & Downs - Patriots @ Dolphins bejegyzéshez