Menetrend

Út az NFL-be: Shaq Mason

2015. 11. 15. 14:16
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek
Amikor Shaq Masont, a New England Patriots újonc guardját gyerekkori példaképről kérdezik, ő az édesanyja, Alice McGuire nevét adja válaszul. Egyedülálló szülő volt, de felnevelt - mondta Mason. Megtanultam, hogy erős legyek és sose törődjek bele semmibe. Az anya nagy NBA rajongó volt 1993-ban, amikor a fia született, ami segít megmagyarázni Mason különleges keresztneveit - Shaquille Olajuwon - Shaquille O'Neal és Hakeem Olajuwon nevének keresztezéséből.

Évekkel később McGuire azt a Patriots mérkőzést nézi meg a helyszínen, amelyiket csak akarja és nem is hagyott ki sok hazait idén, miközben a fia kezdő játékossá nőtte ki magát New Englandben.

A gyorsan jött siker, sokat jelent Masonnak, aki gyakran teszi közé ugyanazt a rövid üzenetet twitter oldalán: köszönet az újabb napért. Még az egyetemen kezdődött ez a szokás - meséli Mason, aki a Tennessee állambeli Columbiában nőtt fel. - Minden nap ezzel adok hálát az Úrnak, hogy felébredek reggel és ehhez a lehetőséghez segített hozzá.

Georgia Tech egyetemi csapatában Mason olyan támadóstratégiának lehetett a részese, amely szinte kizárólag a futójátékra épült. Ennek köszönhetően, ahogy Bill Belichick is fogalmazott az átlagos újonc falemberhez képest sokkal előrébb tartott futóblokkolóként. Ez azt is jelentette, hogy a passzjátékban viszont többet kellett tanulnia.
1

A 22 éves Mason gyorsan beletanult a szerepbe a csapatnál és most megosztja az olvasókkal, hogy miként is jutott el az NFL-ig:
  • Öt éves koromban kezdtem el amerikaifutballt játszani. Az anyukám vitt el egy csapatban, hogy lefoglaljam magam.
  • Futó volt az első posztom. Csak tíz évesen kerültem át a támadófalba.
  • Tennessee-ből származom, ezért a Titans szurkolója voltam. Steve McNair volt a kedvenc játékosom, de nem nagyon lehetett mást választani. Tennessee-ben adott volt, hogy Steve McNair volt az egyetlen. Mindig azt mesélték róla, hogy a meccsek előtt elbóbiskolt az öltözőben, amit nagyon viccesnek tartottam.
  • Columbia Central High Schoolba jártam középiskolába. Végzősként megnyertük a csapattal az állami bajnokságot, ami a legjobb emlék, amit arról az időszakról őrzök. Harmadikosként eljutottunk a döntőig, de vesztettünk. Egy évvel később viszont már sikerült a győzelem. Nagy pillanat volt. Egykori csapattársaim közül többekkel is napi kapcsolatban vagyok.
  • Amikor az egyetemek közül kellett választani az első ajánlatot a Georgia Tech adta, amit én nagyon hamar el is fogadtam. Nem nagyon kerestem más iskolát. Szimpatikusak voltak az edzők, nagyon tetszett a stadion és könnyen beleszeretettem Atlantába. Úgy éreztem, hogy nekem való a hely.
  • Egyetemen végzősként megnyertük az Orange Bowlt. Ez volt a legszebb pillanat. Ráadásul abban az évben sikerült legyőzni a Georgia csapatát is, ami az előző években, amióta az egyetemre kerültem sosem sikerült.
  • Nehezen lehet megmagyarázni azokat az érzéseket, amit akkor éreztem, amikor a negyedik körben kiválasztott a Patriots. Kitörő öröm – a család nagyon boldog volt, anyukám sírt, valóra vált álom. Ez minden amit valaha kívántam és álmodtam. Nagyszerű környezet és csodás emberek. Nincs okom a panaszra.
  • Egyszerűen mindent szeretem az amerikaifutballban. A játék fizikális oldalát. A versenyszellemet. Minden apróságnak jelentősége van. Imádom ezt a játékot.
  • Utam az NFL-be gyönyörű utazás volt. Egy hullámvasút. Legyél mindig észnél és mindig szép napra virrad.

Forrás: ESPN Boston

Hozzászólások



Hozzászólás a(z) Út az NFL-be: Shaq Mason bejegyzéshez