Menetrend

Változások a szabályokban

2019. 03. 27. 01:14
Szerző: Danna
Kategória: Hírek
Az edzők és tulajdonosok mai találkozójukon úgy döntöttek, hogy mostantól az edzők dobhatnak zászlót Offensive Pass Interference (OPI) és Defensive Pass Interference (DPI) esetében is, akár befújják a bírók, akár nem. A két félidő első 28-28 percében az edzők piros zászlót dobhatnak rá (továbbra is 2 lehetőségük lesz erre mindkét félidőben), azonban az utolsó 2 percekben a bíróknak automatikusan vissza kell ezt nézniük.

A Saints-Rams NFC döntőjén történtek nyomán indult el a kezdeményezés és információk szerint Bill Belichick volt az egyik olyan edző, aki mindenképpen szerette volna ha erről az esetről még ma döntenek az illetékesek. Végül 31-1 arányban fogadták el a tulajdonosok a szabályt, egyedül a Bengals tulajdonosa, Mike Brown szavazott ellene.

A további szabálymódosításokról és ennek kifejtéséről később Rule majd ír cikket.

Hozzászólások

2019. 03. 27. 01:46
topin
na talán kicsit tisztább lesz a játék..
2019. 03. 27. 08:00
Lac78
BB mióta is szerette volna ezt elérni?
Szokás szerint kellett egy ordas nagy hiba/eset, hogy a sok láma belássa, amit néhány értelmes ember tisztán lát.
Kíváncsi lennék, eddig a Saints részéről hogyan szavaztak ebben a kérdésben! Ha nemmel, akkor maguknak is köszönhetik, hogy - jó eséllyel "jogtalanul" - lemaradtak az idei SB-ről. Drága tanulópénz, ha így volt.
2019. 03. 27. 08:03
Croaker
Ez egy jó irány, de még mindig van hiányérzetem. Hány olyan helyzet fordult elő, hogy az irányítónak sok ideje van a passzra, de ha megnézzük a "miért ?"-et, láthatjuk, amit a bírók ugyan nem fújták be, de orbitális nagy holding(ok) volt a falnál, és a védő azért nem ért a QB-hoz oda, mert a nyakánál és egyéb testrészénél szabálytalanul húzták vissza.
És akkor elrepül a labda, és egy ilyen bedobott pirosnál kiderül, hogy mondjuk DPI volt, örül a támadó oldal. Igen, de azt már nem nézik vissza, hogy ugyanabban a playben a támadók is hibáztak, ami legalább akkora befolyással lehetett a játékra, sőt, a tyúk vagy a tojás esetét nézve még meg is előzte akár a DPI-t.
Ha más nem, a teljes körű "átnézés" már-már elvárható lenne a pontszerző playeknél, csak hát abból botrány lenne, ha a fele játékot visszahívnák szabálytalanság miatt. Kíváncsi leszek milyen változtatás megy még át idén.
2019. 03. 27. 10:16
InfiniteLoop
Arra azért kíváncsi leszek, hogy nem lesz-e ebből piros zászló spam. Másrészről mivel tipikusan a támadó és a védő fél is dolgozik a másikon, ezért elég sok lehet a kérdőjeles döntés, ami miatt a bírók inkább megvárják, hogy valaki dobjon egy piros zászlót, és döntsenek a központban. Bár lehet, hogy az lesz a vége, hogy tisztul a játék, ez viszont az valószínűleg inkább az O#-t fogja segíteni.
2019. 03. 27. 14:18
topin
Ugyanúgy 2-2 challenge maradt, tehát nem lehet belőle zászlóeső. Sokkal inkább az lesz, hogy még jobban meg kell gondolni mire repül és a meccs melyik szakaszában.
2019. 03. 27. 14:21
topin
Holding kb minden játékban van a falban, azzal megölnék a meccset ha azt is videózgatnák. Olyan tiszta sosem lesz a játék mint a maddenben :)

Amúgy meg, ha nem lenne holding, mert mindet észrevennék, akkor millió sack lenne és mg több QB sérülés, vagy még több véleményes sárga arra hogy megütötték az irányítót feleslegesen. Aztán majd akkor ezt is lehet challengelni és tényleg minden play erről szólna, hogy nehogy bárhol bene maradjon egy fault.
2019. 03. 27. 15:09
Croaker
Ilyen alapon nyomd agyba-főbe a holdingot támadó falemberként, mert az nem olyan fontos, mint a DPI/OPI, pedig legalább annyira meg tudná akadályozni egy védő a sikeres passz elengedését, mint egy CB/S az elkapást.
2019. 03. 27. 15:31
Croaker
Kiegészítve azzal, hogy nyomod a holdingot, amit ha megúszol, úgy sem nézhetik vissza, tehát kisebb a tétje, mint mostantól egy DPI/OPI-nak.
2019. 03. 27. 21:01
topin
Eddig is kisebb volt..szökő évente megy be zászló holdingra azzal szemben hogy kb minden snapben dobható lenne..
2019. 03. 27. 11:38
orrrion
Szegény Gronk, vissza kellett vonulnia, hogy bevezessék ezt a szabályt. Hányszor lenyilatkozta ( szerintem joggal, látva az ismétléseket ) hogy őt üthetik, verhetik,rángathatják, nem repül a zászló, ha pedig ő ráteszi a kezét a védőre, már jön is a bünti...
2019. 03. 27. 13:08
vicgeordie
ezek közül az Eagles elleni Hail Mary volt a kedvencem, mikor hárman ugrottak a nyakába másodpercekkel azelőtt, mielőtt a labda odaért volna...
2019. 03. 27. 17:16
LAX
Jerod Mayo visszatert a csapathoz mint linebacker coach!!!
Hozzászólás a(z) Változások a szabályokban bejegyzéshez