Menetrend

VI. Szerkesztőségi Mock Draft

2013. 04. 24. 22:00
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek
Április 26-án éjjel 2:00 órakor kezdetét veszi a 2013-as NFL draft. Ennek előjátékaként idén is elkészült a pats.hu szerkesztőségének egy körös mock draftja, ezúttal hat résztvevővel.

1. Kansas City Chiefs  (Paul) - OT Eric Fisher, CMU

Igen, Eric Fisher és nem Luke Joeckel. Andy Reid elvileg sikeresen orvosolta új csapata irányító gondját, hiszen megszerezte a tavaly még SB-t játszó, Alex Smith-t. Ezzel a lépéssel ők gyorsan ki is szálltak a korai QB kérdésből. Két kezdő OT-jük közül Eric Winston (RT) el lett küldve, míg Branden Albert (LT) franchise taget kapott, de állítólag rá már keresik is a trade partnereket. Akár megy, akár marad, kell egy nagyon tehetséges újonc, aki védi Smith-t. Fishert már így is remek LT-nek tartják, de Albert mellett RT poszton kaphat egy évet, hogy tényleg belerázódjon az NFL világába, aztán akár át is kerülhet eredeti posztjára. Combine-on nekem jobban tetszett a mozgása, mint Joeckelé, így én ő mellette teszem le a voksomat.

 2. Jacksonville Jaguars  (Spigo) - OT Luke Joeckel, Texas A&M 

Habár a pass rushra óriási szükség van a jaguároknál és az új vezetőedző is nagy védelmi guru, mégis az idei draft valószínüleg legjobb játékosa huppan a kezükbe és ezt ki is használják Floridában. Gabbert kap egy évet a bizonyításra, amit két kiválló tackle között teheti így meg. Jövőre aztán jöhet a QB draft ha...

 3. Oakland Raiders  (Caedus) - DT Shariff Floyd, Florida 
 
A Raidersnek újra kell építenie a védőfalát, és ehhez nagyon jó kezdés lenne Floyd.

4. Philadelphia Eagles  (Danna) - OT Lane Johnson, Oklahoma 

Az Eagles már évek óta küszködik az irányítójuk megvédésével. Mindenképpen szükségük van jó emberekre a támadófalukba, így evidens, hogy ide húznak először.

 5. Detroit Lions  (Pirko) - DE Ezekiel Ansah, BYU 

Detroitból meghatározó játékosok távoztak az idén: a védelemből Cliff Avril (DE) és Kyle Vanden Bosch (DE), a támadófalból pedig Gosder Cherilus (OT), míg Jeff Backus (OT) visszavonult. A DE posztra érkezett Jason Jones, aki ugyan bevethető kezdőként, de inkább megbízható backupként lehet reálisan számolni vele. A CB pozíciót tekintve a Chris Houstonnal szemközti oldalon úgy tűnik többen is versengenek a pozícióért, de egyikük sem tűnik stabil, megbízható cornernek. Tekintve, hogy három első körös OT is elkelt, így szerintem a Lions Ezekiel Ansah (DE) mellett fog dönteni, az OT és CB kérdést pedig megpróbálja megoldani a későbbi körökből, és/vagy a piacról.

 6. Cleveland Browns  (DoM) - CB Dee Milliner, Alabama 

Reális alternatívát egyedül a safety poszt nyújtott. Ezzel ki is derül, hogy a secondary látszik most a leginkább problémás csapatrésznek a Brownsnál, már ha eltekintünk a bizonytalan irányító posztjától, de azt ezen a ponton a drafton lehetetlen megoldani. A remek Joe Haden mellé érkezik egy minőségi cornerback. Az ő játékukra támaszkodva a T.J. Ward melletti safetyn sem lesz olyan nagy teher.

 7. Arizona Cardinals  (Paul) - DE/DT Star Lotulelei, Utah 

Ami az utóbbi hetekben ment az Arizona háza táján irányító témakörben, az igen érdekes volt. Skelton 2 hete még kimondva is a csapat kezdö irányítója volt, majd cutolták és Palmer lépett a helyére. Emiatt QB-t nem húznak az elsö körben. Jó lenne egy OT ide is, de a top3 kiment már. Emiatt a hangsúly a védelemre kerül. Kell valaki aki elöl biztosítja a komoly jelenlétet és a pass rush sem esik nehezére. Két ember kerülhet szóba, Dion Jordan és Star Lotulelei. És az utóbbi mellett döntenek. Lotulelei-t sokan egy új Haloti Ngata-nak tartják, akit a napokban tisztáztak az orvosok a szívzavarai miatt. Nincs vele gond. A korábbi 1/1 esélyest, most a 7. helyen kiválasztani igen jó lehetöség. Star jó lehet 3-4 NT-nek és 4-3-as DT-nek is. Több poszton bevethetö, hosszú távon biztos is pont lehet a Cards védelmében, kihagyhatatlan.

 8. Buffalo Bills  (Spigo) - G Chance Warmack, Alabama 

Kevin Kolb szerződtetésével Buffaloban egy fokozattal lejebb került az irányító kérdés és ennyi pénzért egy esélyt mindenképpen kapni fog a volt Eagles és Arizona játékos. A csapat ugyanakkor elvesztette legjobb támadófal emberét, a guard Andy Levitre-t. Kolbról azt is tudni, hogy nem kezeli túl jól ha a védpk nyomást gyakorolnak rá és ilyenkor dobja a kockázatosnál kockázatosabb passzokat vagy nyeli a felesleges sackeket. Az előtte lévő fal stabilitásán nagyon sok múlik. Az arizónai ementáli után Buffaloban egy szolid fal mögött esetleg bizonyíthat.

 9. New York Jets  (Caedus) - OLB Jarvis Jones, Georgia 

Eredetileg Ansah-t vittem volna, de ő már nincs bent, így Jonesra esett a választás. Habár a combine nem úgy sikerült, ahogy szerette volna és egészségügyi problémái is vannak, de így is kezdő szintű játékos. Pontosan az, amire a Jetsnek szüksége van.

10. Tennessee Titans  (Danna) - CB Xavier Rhodes, Flordia State 

A Titans nagyon nem tudott a passz ellen védekezni az előző szezonban, muszáj erősíteniük ezt a csapatrészt.

11. San Diego Chargers  (Pirko) - OLB Dion Jordan, Oregon 

Sokak szerint a támadófal további erősítése kell, hogy legyen az elsődleges a Chargers számára. Azért további, mert érkeztek már erősítések, illetve új arcok a falba, így King Dunlap (OT, Eagles), Chad Rinehart (OG, Buffalo) és Rich Ohrnberger (OG, Arizona… régi ismerős). A left tackle poszt viszont továbbra sem túl stabil. A TOP 10 tackle jelöltek elfogytak, a CB posztra érkezett Derek Cox a Jaguars-tól, és Dee Milliner is elkelt, ezért ezekre a posztokra nem húznak az első körben. Nagy kérdés, hogy mi lesz az OLB Shaun Phillips sorsa, úgy hírlik Arizona felé tekinget. Mivel még elérhető a többek által is első helyen kiemelt OLB, így a Chargersnek nem kell sokat gondolkodnia.

12. Miami Dolphins  (DoM) - S Kenny Vaccaro, Texas 

Egyetlen nyilvánvaló hiányposztja maradt a Miaminak a tavaszi nagybevásárlást követően: a vakoldali OT Jake Long távozása miatt. Ha nem sikerül orvosolni az tétmeccsek kezdetéig, ez olyan mulasztás lehet, ami könnyedén magával ránthatja a teljes támadófalat és azon keresztül a támadójátékot. Oda viszont ember nem maradt, hiszen a három kezdő LT-nek taksált prospect már elkelt (mock készítésekor még a Brandon Albert üzlet is csak kezdeti stádiumban volt). Vaccaro a draft legjobb safety-je, aki van annyira atlétikus, hogy bizonyos helyzetekben akár nickelbackként is használható. Legkésőbb jövőre átveheti Chris Clemons helyét Reshad Jones mellett a kezdő secondaryben. A valóságban elég biztosra vehető, hogy a Miami megpróbál előbbre keveredni a drafton, hogy a már említett három LT valamelyikét megszerezze.

13. Tampa Bay Buccaneers  (Paul) - CB Desmond Trufant, Washington 

Nem elég, hogy Aqib Talib a Patriotshoz ment tavaly, másik két kezdő játékosát is elvesztheti a Bucs, hiszen E.J. Biggers már a Redskinst erősíti és Eric Wrightnak sincs még szerződése a csapattal. A safety Barron-Goldson páros nagyon jónak ígérkezik, így egyértelműen kezdő corner kell az első körben. ha nem lett volna a Combine-on annyira lassú (40 yard - 4,61 mp), akkor Jonathan Banks lenne a kiválasztott, de helyette inkább behúzzák a harmadik Trufant tesót, Desmondot. Képes emberezni és zónázni is, tehát egy sokoldalú és elsősorban azonnal bevethető játékossal gazdagodik a Buccaneers csapata. Alakul egy gyilkos secondary az öbölben.

14. Carolina Panthers  (Spigo) - WR Tavon Austin, West Virginia 

Austin gyorsan mászik fel a draft boardokon és már, mint a draft legjobb elkapója beszélnek róla. A Panthersnek szüksége van elkapóra és bár a legtöbben egy magasabb, a számokon kívül is játszani tudó wr-t képzelnek Carolinaba, nehéz nem lelkesedni egy Newton-Austin alapú spread option támadó alakulattól.

15. New Orleans Saints  (Caedus) - OLB/DE Björn Werner, Florida State 

A Saints átállt a 3-4-es védelmi sémára, és erre keresnek megfelelő embereket. Két jelöltem Werner és Mingo volt. Számomra úgy tűnik, hogy kettejük közül inkább Werner lenne a befutó, mivel a Saints élénk volt Krugerrel kapcsolatban, akinek a felépítése hasonlít a németére, csak Björn jobb játékos, mint Kruger volt a draftja napján. Nagy előnye Wernernek, Mingóval szemben, hogy veszélyesebb az irányítókra és jobb a futás ellen is.

16. St. Louis Rams  (Danna) - WR Cordarrelle Patterson, Tenneessee 

Sam Bradfordnak igazán szüksége van elkapókra, akik segíthetnek neki. Mivel van még egy pickje a Ramsnek az első körben, amivel húzhatnak a védelembe, így azt gondolom hogy ez a választás itt vállalható.

17. Pittsburgh Steelers  (Pirko) - OLB/DE Barkevious Mingo, LSU 

A melegebb éghajlatra költöző Mike Wallace pótlására az első körben csakis Tavon Austin jöhetett volna számításba a WR poszton. A Steelers féle egykor legendás pass rush igencsak elhalványodott a közelmúltban. Mingonak sokat kell erősödnie még, és rejt magában kockázatot bőven, de ha bejön, sok sacket hozhat a konyhára.

18. Dallas Cowboys  (DoM) - G Jonathan Cooper, North Carolina 

A Dallasnál nem tudok jobb példát olyan csapatra, ahol a viszonylagos eredménytelenség okát elsősorban az edzői stábban kell keresni, és nem a játékoskeretben. Támadóoldalon minden adott egy domináns egység működéséhez. A támadófal belső hármasára viszont ráfér az erősítés. Coopert sokan még Warmacknál is jobb játékosnak tartják. Hihetetlenül mozgékony és miközben segít stabilizálni a pass rush elleni védelmet, másik szintre emelheti a futójátékot is. Helyette Jonathan Cyprien jöhetett még szóba (Doug Free még mindig a keretben van, ezért nem Fluker érkezett RT-nek), mert safety poszton nagy az űr, viszont a támadójáték által diktált NFL-ben legalább legyen Tony Romónak egy jó napja.

19. New York Giants  (Paul) - DE Datone Jones, UCLA 

i adta a Giants erejét az utóbbi években? Persze a szamba táncoson kívül. Hát a védelem, a front 7. Itt változások szemtanúi lehetünk, hiszen a korábbi két kezdö DE közül Umenyiora már a Falcons tagja, Justin Tuck pedig utolsó idényét kezdi. JPP egyértelmü örökös, söt talán még jobb is lehet, mint pl. Tuck. Sokan a LB sorba látnának szívesen egy korai picket, de a Giants-nél maradnak a bevált taktikán ne változtass elvnél és így keresik JPP párját DE posztra. Ha Tank Carradine-nak nem lenne egészségügyi gondja (tavaly novemberben térdszalag szakadás), akkor ö lehetne a befutó, így viszont egy másik remek játékost húznak az Óriások, Jones személyében. Megvan a sebessége, erös, jó lehet a szélen. Emellett alkalmanként DT-ként is terrorizálhatja az ellent. Gondoljunk el egy JPP-Tuck-Jones-X kezdö Dfal négyest. Jövöre pedig Jones átveheti Tuck helyét.

20. Chicago Bears  (Spigo) - LB Alex Ogletree, Georgia 

Nem, nem ő lesz Urlacher utóda, de azonnal bevethető három down játékosról van szó, aki a passzjátékok során is nagy, ha nem nagyobb segítséget tud nyújtani a maciknak, ami egy olyan csoportban, ahol Rogers, Stafford és Ponder dobál nem egy elhanyagolandó szempont egy linebackernél sem.

21. Cincinnati Bengals  (Caedus) - OT D.J. Fluker, Alabama 

Andre Smith jelenleg free agent, bár a csapatnak kellene LB és S is, de a kiszemeltek (Vaccaro és Ogletree) kimentek, így BPA alapon Flukerre esett a választás.

22. St. Louis Rams* (Danna)  - S Jonathan Cyprien, Florida International 

Az előző pick a támadókat erősítette, a másik első körössel a védelem leghátsó vonalát próbálják stabilizálni. A csere sincs kizárva, hogy hátrébbmozogva a drafton további pickeket gyűjtsenek. A Redskins mellett az ő fizetési sapkájuknak a helyzete a legszűkösebb, aminek lehet sok lesz a két első körös újonc.

23. Minnesota Vikings  (Pirko) - LB Manti Te'o, Notre Dame 

Bár nagyon jó lett volna, ha Cordarrelle Patterson megmarad a 23. pickre, jól mutatott volna az új szerzemény, Greg Jennings mellett. Így viszont, mivel a középső linebacker poszt igencsak sovány - bár ráférne a DT poszta is a depth, és Keenan Allen (WR) sem lenne rossz választás - behúzzák a média kedvenc, 'fake girlfriend' botrányba keveredett Manti Te'ot.

24. Indianapolis Colts  (DoM) - OLB/DE Jamie Collins, Southern Miss 

Nevezhető luxuspicknek is, bár Jerry Hughes mellett Robert Mathis és az érthetetlenül agyonfizetett Erik Walden nem a legveretesebb névsor pass rusher poszton. Collins nyeretlen csapatban játszott a 2012-es egyetemi idényben és inkább kiforratlan tehetség, mint NFL-érett zseni, de minden fizikai képesség adott a sikeres pályafutásához és remekül illeszkedik a 34 OLB szerepébe. 

25. Minnesota Vikings**  (Paul) - DT Sheldon Richardson, Missouri 

Ahogy arról már korábban is szó volt, egy elkapó még jöhetne Pondernek segítségnek, de mivel eddig csak ketten mentek ki az amúgy is mély classból, így később is találnak ide szóba jöhető embert. Szerintem Ponder helyett is érdemes lenne behúzni valakit, de a második vagy harmadik körben még lesz olyan QB, aki alternatíva lehet Ponderre. Tehát maradt a védőfal, amire középtájékon ráfér a frissítés. A 25. helyen pedig Sheldon Richardson igazán kellemes pick lehet. Az első körben egy Te'o - Richardson páros nagyot lendíthet a Vikings védelmén. Richardson elsősorban DT, aki picit 300 font alatti súlyával kellően mozgékony, hogy belülről támadja az irányítót, de szükség esetén Jared Allen párja is lehet DE poszton.

26. Green Bay Packers  (Spigo) - S Tony Jefferson, Oklahoma 

Ha magasabb lenne, top15 lenne mondják a szakik. Jó futás ellen és a passz ellen is kiváló. Sokoldalúsága az, ami kiemeli a safety-k közül. Utóbbi két évben 8 interceptionje és 8 sackje is volt. Okos játékos. Talán nem a safety a legnagyobb needje a Packersnek, de Jeffersonból akár egy késői mini-Woodson is válhat.

27. Houston Texans  (Caedus) - WR Keenan Allen, California 

Andre Johnsonon kívül nincs igazán más elkapójuk, ezért mindenféle képen kell segíts Schaubnak ezen a téren. Habár sérülésből épül fel Allen, tehetségéhez kétség sem fér.

28. Denver Broncos  (Danna) - DE Tank Carradine, Florida State 

Elvis Dumervil elengedése miatt Von Miller ellenére, kell a pass rusher. Carradine súlyos térdsérülésből épül fel, ami visszatarthatja a csapatokat a korai választásától, de a pályán mutatott játék alapján itt érdemes már vele kockázatot vállalni.

29. New England Patriots  (Pirko) - SS Matt Elam, Florida 

Nem üzletelünk az első körös pickkel. Mivel úgy tűnt, hogy, hogy Sanders (WR) nagy valószínűséggel csatlakozni fog a csapathoz, eredetileg ez volt az egyik ok, amely miatt nem vártam első körös WR picket. De Sanders Pittsburgh-ben maradásától függetlenül sem látok olyan WR-t, akire első körös picket kellene áldozni. Tekintve, hogy Dennard megúszta hosszabb börtönbüntetés nélkül, az első körben CB húzás sem lesz. Bár úgy tűnhet, hogy a safety poszton van elég mélység, meglepetésre mégis erre megy el a 29. pick. Adrian Wilson remek mentora lesz a Florida kiválóságának, és ennek, valamint sokoldalúságának köszönhetően Elam pár éven belül a Patriots secondary meghatározó játékosává válhat majd. Személye hosszú távon biztosíthatja majd a sokak által hiányolt keménységet a védelemben.

30. Atlanta Falcons  (DoM) - CB Johnthan Banks, Miss State 

Banks csapattársa Darius Slay, a houstoni D.J. Hayden, Jamar Taylor (Boise State) és még talán Blidi Wreh-Wilson is beleillik az első kör végi cornerback szerepébe. Közülük már csak ízlés dolga, hogy ki melyik játékost preferálja a védelem secondary-ébe. Bankset kísérte már év közben is a legnagyobb felhajtás, amit egy kevésbé atlétikus combine szereplés nagyon gyorsan lenullázott és a felbukkanó újabb nevek már teljesen ki is szorították az első körből. Kivételes labdaérzéke van, nagyon jól érti mi történik körülötte a pályán. Játékában Aqib Talibhoz hasonlítható. Hiába maradt alább a média hype, ettől még nem lett rosszabb játékos. 

31. San Francisco 49ers  (Paul) - FS Eric Reid, LSU 

A San Francisconak rengeteg pickje van idén, így a mozgástere is igen nagy. Tegyük fel, hogy nem tradelnek feljebb senkiért. Tavaly a SB-ban Boldinék sok borsot törtek a nyugati partiak orra alá. Dashon Goldson eligazolt Tampaba, így nagyon kell valaki aki hamar fel tudja venni a ritmust és a hátsó szekciót jól tudja védeni. Reid az egyik legjobb volt a Combine-on, bizonyította, hogy nagyon atletikus. Ami jelenleg még fontos lehet, hogy semmilyen pályán kívüli problémája nem volt korábban, azaz csak a játékra koncentrált világ életében. Néha kicsit túl agresszívan játszik, de a Frisco egyik ismérve, hogy a védekezö egység szeret agresszívan játszani, azaz Reid tökéletesen illeszkedne a kirakósba.

32. Baltimore Ravens  (Spigo) - LB Kevin Minter, LSU

Safety, LB és WR poszton lehet gondolkodni a Ravensnél a draft kapcsán. A kinézett safety-k kimentek már, elkapókból meg sok a hasonló, lehet később is húzni. Minter oldalvonaltól oldalvonalig képes bejátszani a pályát és jól is olvassa a játékot, okos játékos. Azonnali kezdő lehet a Ravensben.

*Washingtontól, még a tavalyi Robert Griffin III csere során kapták
**Seattle-től most tavasszal Percy Harvinért cserébe kapták

A Bucs Darrelle Revisért cserébe megvált az első körös választási jogától. A mock draft készítésekor ez a üzlet még nem történt meg, így arra már nem tudok utólag reagálni. Mindenestre itt is cornerbackkel erősítettek.

Hozzászólások

2013. 04. 22. 07:17
cescf4
érdekes egy mock draft, ahol az első körben 1 QB-t se húznak a csapatok

sztetek a Jets-nek nem érné meg az egyik első körös picket QB-ra áldozni?
vagy kövi drafton jobb QB-k várhatóak és inkább majd rájuk érdemes tankolni, addig meg majd T-bow,Száncsita,Garrard el evickélnek?
2013. 04. 22. 13:05
duanebarry
Vicces, h a mock-draft a Revis trade-nek köszönhetően már idejét múlttá vált :)
/ennyi minden változhat néhány nap, pillanat alatt/

Mert a Jets-nek most már tényleg 2 pick-je van/lett.
2013. 04. 22. 15:29
Amikor írtam a Tampa pick-et, akkor valahol a fejemben volt a trade, de akkor arra az elképzelésre jutottam, hogy a Tampa picken a Jets is simán húzhat CB-t.
2013. 04. 22. 10:19
lipi
Szintén az 1. körös QB választást hiányolom. Illetve RB se ment ki az 1. körben. Továbbá enyhén D fölény érzek a drafton :). Összesen 9 választás ment támadó oldalra, ebből 6 a falba :).
Amúgy nem rossz.
Bár Pirkoval nagyon nem értek egyet a mi választásunknál. Az S poszt legalább egy évre rendben van, mind mélységgel, mind minőséggel. A CB poszt mélysége viszont a nullához konvergál. Sokkal jobban örülnék egy CB picknek.
2013. 04. 22. 10:36
Kobe
Csak egy ötlet, de lehet benne van DMC újra CB-vé avanzsálása.
2013. 04. 22. 10:59
cspeti98
S-ként sokkal jobb.Nem lenne sok értelme.
2013. 04. 22. 11:11
5 cornerbacknél több nem igen fér bele az 53-as keretbe:

Talib, Dennard, Arrington mögé szerintem nem hiányzik feltétlenül még egy első körös újonc CB. Minimális esélye még Dowlingnak is van, hogy egy meccsnél több időt pályán tud tölteni. Depth-nek, #4-5 CB-nek ideális 3-UDFA project, akiből legalább ki lehet nézni, hogy egyszer dimeback is lehet belőle.
2013. 04. 22. 11:55
Tzimisce
Egyetértek. Nem kell több CB, főleg ha Talib VAGY Dowling nem sérül le. Akkor van baj, ha mindketten.
2013. 04. 22. 12:20
piszkosfred
HA nem sérül le. Talib fél szezont töltött nálunk, ezalatt 2-szer sikerült lesérülnie. Láttuk a Ravens ellen, milyen lesz a passz elleni védekezés ha Talib kiesik. Szóval sztem igenis kellene még egy minőségi CB.
2013. 04. 22. 12:43
lipi
Ras-I nálam nem igazán szerepel alternatívaként. Összesen 2 meccsen játszott 2 év alatt. Cole nem rossz, de nem szívesen bíznám rá a CB2 szerepét. Arringtonra sem. Ergo, szerintem még mindig egy sérülésre vagyunk a CB sor összedőlésétől. Szumma, akár Ras-I, akár Cole vagy Malcolm Williams helyén szívesebben látnék valami olyan egyént, akinél nem megy 100 fölé a pulzusom, ha pályára lép :).
Reális 1-2. kör még a WR és a G poszt, szerintem. De a Safety spec nekem sehogy nem jön le. DMC/Wilson kezdő, cserének Wilson/Gregory. Nem egy húdeodavág páros és mélység, de azért egy jó közepesnek elmegy. Jelenleg az egyik legkevésbé feljavításra szoruló egység. A jövőbéli impact része rendben van, de annál viszont nagyobb gondok vannak más poszton.
2013. 04. 22. 20:38
lolvin
Szeritem azzal a rugalmassággal amit DMC nyujt (bármikor visszamehet cornernek ha kell) nincs nagy szükség első körös CB-re, a második vagy harmadik körben is jöhet valaki vész esetére...ami viszont számomra felháboritó, h nálunk van talán a liga legjobb irányitója, és kb Amendola az egyetlen (általam) értékelhető WR a csapatban, illetve Edelman az egyetlen WR aki tavaly kapott el passzt Bradytől...szerintem ez a legnagyobb pazarlás a világon, ha nincs kinek dobálnia hiába kiváló irányitó...tudom, tudom, itt van a két TE plusz Veeren, de akkor is, WR nagyon kéne, remélem duplázunk idén, mint előtte TE meg RB poszton...
2013. 04. 22. 20:44
_bb
Engem is az aggaszt, hogy ha Talib kidől ("another one bites the fieldturf"), akkor mi van? Megint kapitulál a sec (=megy "a jól megfizetett" Arrington a szélre)? Ráadásul Dennardnak is van még mit tanulnia. Dowlingtól minden csak bónusz. Manapság meg már pláne azt mondják,h nem árt 3 kezdő szintű corner. És emellett Talib se biztos, hogy marad jövőre, a csapatra pedig jellemző az előregondolkodás (Kicsit hasonlónak érzem a "Minek Vollmer mellé még egy OT, bár Light nemsoká visszavonul." szituhoz ;) ) ...egy szó, mint száz, nem mélység kell, hanem plusz potenciál. (S poszton Wilson igazolásával, és Wilson várható fejlődésével kevésbé érződik égetőnek a szükség.)
2013. 04. 23. 17:40
Nem egy évben gondolkodtam :) Jobban megérné nekem Elam a 29. helyen, mint a bent maradó CB-ek, vagy WR-ek... meg aztán meglepetést akartam okozni, mint BB szokott néha ;) Persze hogy jövök én ahhoz! :D
2013. 04. 22. 12:27
Gordon
a szerződéssel rendelkező sérült játékosainkról van egy lista? Ras-I már 100%-os vagy gyógyulófélben?
2013. 04. 22. 12:48
http://www.patriots.com/media-center/videos/Patriots-Today---Offseason-program-kicks-off/932505b9-ed58-458c-b50d-026c9215751a


Aa videón 0:42 körül majd később 1:29-nél látszik, hogy részese az offseason programnak (#21). A futások közben ha valaki észreveszi, annak gratula - Talib elég jól kiszúrható, az ő környékén lehet keresni Dowlingot is.
2013. 04. 22. 12:49
A Patriots első körös pickjére nyugodtan lehet alternatívát írni ennek a mocknak az univerzumában. Mindenki láthatja, hogy ki nem volt már elérhető.
2013. 04. 22. 13:52
athees
Tippem az első körre: WR DeAndre Hopkins
2013. 04. 22. 13:45
lesz idén is draft tippjáték?
én nagyon remélem, h lesz és nagyon várom:)
2013. 04. 22. 18:24
Már elérhető a tippjáték. Kösz, hogy szóltál, mert különben könnyen megfeledkeztünk volna róla!
2013. 04. 22. 17:07
Gordon
lipi, szerintem a kezdő S párosunk igenis odavágós:-) DMC top3 számokat produkál FS-ben, nem hiába írták sok helyen, hogyha végig ott játszott volna Pro bowl résztvevő lehetett volna..Wilson nem mai gyerek az igaz , de kemény és igen jól blitz-el..klasszisokkal jobb, mint Gregory. Ras-I-ban ,megvan a kezdő potenciál is, nem hiába húztuk be még sérülten is, ha megfelelő edzettségi állapotba hozzák szerintem kiszorítja a kezdőből Dennard-ot. De nyilván semmit sem ér a sec egy jó front7 nélkül..VW kapott egy minőségi társat Kelly személyében aki igaz, hogy tavaly nem domborított nagyot de ki az aki a vérét adta volna a tavalyi raiders-ben a győzelemért?!:-)Ne felejtsük el, hogy kb negyed annyiért írt alá hozzánk, mint amennyit a raiders ben keresett volna, persze ezért is vágták ki..Jones és Ninko képviseli a minőséget DE poszton a többiek mélységnek jók, de látjuk mi volt Jones sérülésénél..szóval én egy minőségi DE-t várok az első körben akiért még feltrade -et is eltudok képzelni.
2013. 04. 22. 17:18
cescf4
nekem is inkább a CB poszt ami lyukasnak néz ki...
de azért nem állunk itt sem olyan rosszul hogy ha esetleg egy top 15-ös WR,S megmaradna az első kör végére, akkor le kellene mondani róluk

a kérdés az, h bizonyos posztokról a játékosokat hogyan kapkodják el, de még mindig nagyon nehezen tudom elképzelni hogy ne tradeljünk le...
2013. 04. 22. 18:05
Boston
Tiszteletben tartva mindenki véleményét, én szomorú leszek, ha Elam jön az első körben. MAyock imádja, a scoutok nagy része imádja, én nem imádom :) A számomra tökéletes Patriots picket Danna "alávaló módon" elvitte az orrunk elől. Ha így alakul a draft a valóságban is, akkor remélem, hogy az Öreg összezsugázik valami használható tradet és kiszlalomozunk az első körből.
Szívem szerint Athur Brownt mondanám, csak hogy kicsesszek a többi csapattal és megoldjam jövőre Spikes helyét. De inkább legyen Alex Okafor.
2013. 04. 22. 18:52
_bb
Nem tudom melyik a meglepőbb első körben, az 5 S, vagy a 0 QB, 0 RB (0 TE) O# hanyagolás. Egyik se valószínű... A patsnek jobb lenne CB/DL, de ha már S, akkor nekem inkább Reid szimpatikus.
2013. 04. 22. 19:51
Nagyon túlértékeltnek érzem a kizárólag elkapó tight endek szerepét az utóbbi időben (a mostani drafton csak ilyen van az első kör kapcsán említve). Fleener se csinált semmit újoncként, főleg nem Allenhez képest. Közel sem olyan game changerek mint amilyennek be lettek állítva a Patriots két tight endes játéka miatt. Hasonló jelenség, mint amikor összemossák Hernandezt és Gronkot, mint a tight endek felemelkedését. A blokkolni nem tudó, vagy nem használt tight end nem matchup rémálom, mert egyszerűen elkapóként kezelik.
2013. 04. 22. 20:19
_bb
Nem véletlenül tettem zárójelbe, inkább csak az O# oldal miatt került a másik kettő mellé. Kétségtelenül túl lettek sztárolva kicsit a TE-ek, ugyanakkor a Gronk, Graham, Gresham, Pettigrew (Ballard?!) típusú/felépítésű játékosoknak nem véletlen ment fel az ázsiójuk kicsit. Ez alapján Tyler Eifert-nek van ugye esélye, hogy legalább egy csapat rámozdul, bár kétségtelenül nem sok...
2013. 04. 22. 20:41
Az NFL filmes Cosell (akinek szerintem a draft szakértők közül magasan a legtöbbet lehet adni a véleményére) éppen most mockolta be Eifertet a Brownshoz 1/6-ra...
2013. 04. 22. 20:50
_bb
:D hááááát....azért ez sem éppen a realitás talaja.
2013. 04. 22. 19:04
Bruschi85
Érdekes egy mock rangsor lett, mondjuk biztos, hogy lesz Qb választás talán Bills és Rb is talán Rams,
Remélem Wr érkezik az első körben CB/DL/OLB/OL meg a többi pickkel. Kérdés, marad-e olyan potenciális WR akiért megéri az első kör, vagy szokásos letrade. Woodsot szívesen látnám nálunk.
2013. 04. 22. 19:12
DM
kihagytátok a kis kérdezős izéből a TRADE.-szót :D :D :D mivan ha letradelünk ??? :D :D :D
2013. 04. 22. 19:52
Ha nem a 30-31-32. helyig sikerül csak visszamenni az első kör végén, akkor ha közvetetten is, de ott a kérdés, hogy mennyi játékost választanak az első körben. Az Andy Reid Belichick draft napi trade hagyománya is bekerült.
2013. 04. 22. 19:13
zo72
szvsz:
1/29 elcseréljük 2. kör+4 kör!
2. DT és G
3. WR
4. S
7. CB és LB
2013. 04. 22. 20:18
én reménykedem egy "game changer" LongSnapper draftolásában az 1. körben... akár fel-trade árán is! :DDD
2013. 04. 22. 20:50
lolvin
Lehet nem is mondtál akkora nagy hülyeséget, ha jól tudom Ninko is LS volt annó a szenteknél, azóta azért kinőtte mágát, ha nem is game changer de rendkivül hasznos...
2013. 04. 22. 20:49
lolvin
Emléxik valaki olyanra, h BB következő évi picket áldozott be draft napján? Senki nem beszél a feltraderől...én nem lennék meglepve, a tavalyi draft nagyon beszédes volt, két feltrade az első körben...szerintem nincs annyira sok lyuk a csapatban,QB, OL, RB, TE, DE, LB CB (szerintem) rendben, S mondjuk elmegy, kell egy DT Big Vince mellé már ha az oaklandi vagy a canadai srác nem válig be, plusz WR amenyi csak van a drafton, és rendben vagyunk, inkább huzzunk egy vagy két meghatározó embert mint gyüjtögessük azokat akikkel csak sürübben leszünk...
2013. 04. 23. 06:20
Gordon
én írtam feltrade-ről:-)
2013. 04. 22. 22:23
Arsenal
Én meg úgy gondolom, hogy túl sok a lyukas poszt a csapatban. Mélységi elkapó, szélen használható elkapó, CB., olyan aki Vince mellett támadhatja az elkapót, ez az utóbbi időben nem igazán volt sikeres. Másik égető probléma az, hogy hihetetlen sérülékeny a támadó sorunk. Gronk, Hörni, Amendola, sőt a védelemben Talib. Őket nem igazán tudtuk pótolni. Arról nem is beszélek, hogy az agyvérzés kerülget, ha arra gondolok, hogy mi fog történni, ha Vince sérülne le. Persze ezek ha-val kezdődő mondatok, azonban volt már ezekre példa és sajnos negatívan hatottak a csapatra. Az ő pótlásukat honnan oldjuk meg?!!!
2013. 04. 22. 22:41
lolvin
Azt hiszem erre van kitalálva a fizetési sapka, egy csapat sem képes ugyanazon a szinten pótolni, a kulcsjátékosokat ha megsérülnek...jó, néha jön egy fiatal aki megragadja a lehetőséget stb,de alapvetően két kiemelkedő tehetségü játékost ugyanarra a posztra szinte képtelenség fizetni... úgy vélem ha képesek vagyunk felállitani egy olyan kezdőt a labda mindkét oldalán amelyekben nincs különösebb lyukas poszt akkor már jók vagyunk, amennyire én látom a legtöbb csapat még erre sem képes, sőt talán egyik sem, szóval a depth szerintem másodlagos, persze nem elhanyagolható.

égető problémának továbbra is csak a DT és WR posztot látom, persze biztos van egyéb is...
2013. 04. 23. 01:02
Bruschi85
Nfl.com Gamepass ingyenes a draft végéig, sima regisztrációval elérhető.
2013. 04. 23. 09:15
atis87
3-4 napja megálmodtam Jonathan Banks-et hozzánk...
2013. 04. 23. 10:39
:) én most az éjjel álmodtam, hogy Bill mellém ül egy padra és megmutatja, hogy Keenan Allen lesz a z első körös választott, mire én húztam a számat, mondván DeAndre Hopkins jobb lenne, mire közölte, hogy hülye vagyok :DDD
2013. 04. 23. 11:03
bence.szel
2013. 04. 23. 19:32
Boston
Nem emlékszem, hogy ilyet mondtam volna :) ;)
2013. 04. 23. 10:56
Hozzám Mr. Kraft jött oda álmomban, hogy volna-e kedvem egyelöre JMD helyét átvennem :D
2013. 04. 23. 13:00
lolvin
Hozzám álmomban mindig valami szőke vagy barna jön oda, de se Mr. Kraftra se BB nem hasonlitanak, és elég ritkán beszélgetünk a draftról :)
2013. 04. 23. 14:14
Na ebböl a szempontból elönyben vagyok, mert nekem otthon van a szökém és nem csak álmomban :)
Így én álmodozhatom a BB-s ajánlatról :)
2013. 04. 23. 13:04
lolvin
A szakértőket kérdezném, h mi lett Sam Montgomery-vel? Máskor valahogy ott volt a neve az első körben,néha még az elejére is emlegették, de most szinte egyetlen mockban sincs sehol...én neki örülnék második körben, illene a mi sémánkba?
2013. 04. 23. 13:24
Gordon
ha jól látom 2.-3. körre várják, futás ellen jó
pass rush képességei "limitáltak" és nem biztos, hogy fejlődőképes..
2013. 04. 23. 13:42
lolvin
Statokat nézve nem nagy különbség van Mingo és közte, igaz Mingóban rengeteg potenciált látnak, ha jól tudom még fogadtak is 5000 dollárban, h kit választanak ki előbb...a mockokat nézve, nem nagy értelme volt a fogadásnak, csak arra nem tudok rájönni mi változott az utolsó pár hónapban, mi az amit előtte nem láttak a szakik....
2013. 04. 23. 13:48
43 LDE-nek ideális játékos. "kissé különc a pályán kívült", "a személyisége miatt több csapatnál esélye sincs" mondják róla scoutok. Ő és Damontre Moore is elfeledett játékos lett. Második kör végén mindketten ajándékok lennének a Patsnek 43 LDE-nek.
2013. 04. 23. 13:49
2013. 04. 23. 18:46
TÖRÖLT
bocs, off:
nem tudjátok mi lett Albert Haynesworth-el? vagy csak én nem olvastam róla? köszi
2013. 04. 23. 19:17
én LoMo-ra lennék inkább kíváncsi!
2013. 04. 23. 20:31
Maroney-nak 2011 óta nincs csapata (nyilván már nem is lesz), Haynesworth-t miután kidobta a Pats még a Bucs felszedte az utcáról, de a 2011-es idény végén elküldték. Azóta nem játszott, már nem is fog.
2013. 04. 23. 20:41
cspeti98
maroneyval mi volt a probléma?
2013. 04. 23. 21:32
_bb
Például jobban táncolt mint futott, nem látott a pályán.
2013. 04. 24. 06:07
TÖRÖLT
Köszi DoM! Albert gondolom jól megszedte magát és már nyűg volt a foci! Azt meglehet valahol nézni, hogy mennyi fizetés vándorolt hozzá még így is? (aláíráspénz, garantált, stb...)
2013. 04. 24. 17:25
cspeti98
Lawence Okoye-t el tudnátok képzelni nálunk?Szerintem a 7. körben megérné őt behúzni.
2013. 04. 25. 13:51
Rúgó poszton van valami info?
Ezt az évet is Ghost-al toljuk?
2013. 04. 26. 03:04
Tzimisce
Remélem nem. Meglátjuk a draft után, hátha szabadul fel egy kis pénz a sapi alól.
Hozzászólás a(z) VI. Szerkesztőségi Mock Draft bejegyzéshez