Menetrend

Villámreakció és Ups & downs - Super Bowl

2015. 02. 02. 14:11
Szerző: lucas
Kategória: Cikkek
1Micsoda meccs volt, milyen érzelmi hullámvasút. A hollywoodi forgatókönyvírók legvadabb képzeletében sem születhetnek meg ilyen eszement fordulatok, ennyi izgalmat semmi nem tud generálni, csak ez a nagyszerű sport. Ezért szeretjük. És ilyenkor pláne szeretjük, hiszen minden jó, ha a vége jó.

 A vége  pedig nagyon jó lett, hiszen New England Patriots 28-24 arányú győzelmet aratott  Seattle Seahawks ellen a  XLIX. Super Bowlon. Mit jelent ez?: Wow. Wow. Wow. What a game.  Jermaine Kearse eszméletlen mákos elkapása után nagyon úgy nézett ki, hogy a Patriots ismételten ilyen hihetetlen módon veszít, és a Seattle-nek az ölébe pottyan – most szó szerinti értelemben is – egy újabb Super Bowl győzelem. De a sors visszaadta Butlernek a lehetőséget (az ugye mindenkinek megvan, hogy ő védekezett Kearse-n  annál a bizonyos elkapásnál), és a draftolatlan újonc, eddig csak korlátozott szerepet játszó corner élt is ezzel a lehetőséggel. Ezzel a Patriots ebben a hihetetlenül szoros, kiélezett küzdelemben sikert ért el, és a Bellichick-Brady érában megszerezte a negyedik Super Bowl győzelmet.

Kicsoda is Butler?  A West Alabama egyetemről a nyáron a csapathoz került draftolatlan újonc, aki már azzal is meglepetést okozott, hogy a rosterre tudott kerülni. A Super Bowl estéjéig nem játszott különösebben nagy szerepet, néha csereként pályára lépett. Mivel Arrington nagyon rossz napot fogott ki, az edzők a harmadik negyedtől Butlert küldték a pályára helyette, de azt ők sem gondolhatták, hogy ő lesz a meccs egyik főszereplője, a Pats győzelmének kiharcolója. Ez egy igazán nagy, tipikus amerikai sztori.  

Brady fordítása és győztes drive-ja MVP (a meccs embere) címet eredményezett: A quarterback Tom Brady lett a meccs MVP-je azok után, hogy 10 pontos hátrányból visszajőve 2 TD-t tudott elérni a  negyedik negyedben. Brady is hibázott a meccsen, dobott két int-et is, amelyek súlyosan érintették a csapatot, de a korábbiakkal ellentétben most nem zuhant össze a hiba után, hanem felállt és küzdött. A győztes drive-ban mind a 8 dobása jó volt, 65 yardot hozott. Ez azért is nagy teljesítmény, mert a futás egyáltalán nem segítette. Lehet, hogy nem ez volt élete legjobb meccse, de amikor nagyon kellett, akkor ismét „clutch” tudott lenni, működött a „Brady magic”. Végül 50 kísérletből 37 jó dobással, 328 yarddal, négy touchdownnal és két interceptionnel zárt  - tegyük hozzá: a liga legjobb védelme ellen.

 A meccslabda – a védelem oldaláról:  Butler. Megcsinálta. 

A meccslabda – a támadók oldaláról: Julian Edelman. Ő volt a legmegbízhatóbb célpont, csakúgy mint az egész szezonban. Kőkemény játékos. Azután a nagy ütés után, amit a negyedik negyedben kapott,  kevés ember maradt volna talpon, de ő nemhogy csak pályán maradt, de fontos playeket is megcsinált. Kilenc elkapásból 109 yarddal zárt, és nagyon megérdemelte, hogy ő kaphatta el a győztes TD-t.


A sérülések:  Szerencsére  Pats oldalán a sérülések nem játszottal nagy szerepet , egyedül a linebacker Dont'a Hightower volt kénytelen elhagyni a pályát vállsérülés miatt, vizsgálták az oldalvonalnál, de később ő is visszatért.

A futójáték nem működött: A running backek közül egyedül Shane Vereen kapott jelentősebb szerepet (51 snapet játszott) , de ő is inkább csak az elkapásaival (11 elkapás 64 yard) tűnt ki. LeGarrette Blount mindössze 23, Brandon Bolden pedig csak 2 snapet kapott. 

Statisztika I. : A Patriots a legutóbbi hat Super Bowlon nem szerezett pontot az első negyedben.

Statisztika II.:  TomBrady a legnagyobb irányítók sorába emelkedett: ő az egyedüli QB, aki 6 Super Bowlon játszott.   Nála több győzelmet senki nem ért (Montana, Bradshow és Brady is 4 győzelemmel állnak) és ő dobta a legtöbb TD-t is immár a Super Bowlokon, megdöntve gyermekkori példaképének, Joe Montanaának a 11 TD-s rekordját.

És ami jön: A Patriots a 32. helyen fog választani az  NFL drafton. Nem sokára lesz a The NFL combine Indianapolisban, majd március 10-én nyílik a szabadügynök piac. Az NFL-nek le kell zárnia a vizsgálatot a kérdéses labdák ügyében. De ez az dolguk. A csapatnak most fontosabb elfoglaltsága is akad: ünnepelni kell. Szerencsére van mit.

2Ups & downs

 A meccsen akadtak jó és rossz teljesítmények, szerencsés és szerencsétlen megmozdulások. De a Super Bowl győzelem fényében hadd tekintsünk most el ettől. Minden edző és minden játékos kizárólag hatalmas nagy dicséretet érdemel az egész szezonért, és ezért a csodás győzelemért. Eszméletlenül izgalmas meccs volt, óriási küzdelem. Nézni is nehéz volt, hát még végigküzdeni. Maximális tisztelet minden edzőnek és minden játékosnak, aki ezt végigcsinálta.
Az összes Pats szurkoló a világon erre várt évek óta, és most végre megélhettük ezt a fantasztikus sikert.

Köszönjük! Köszönjük! Köszönjük!

 
 

Hozzászólások

2015. 02. 02. 14:33
balint
Hihetetlen meccs volt. Egyszerűen reggelig pörögtem, képtelenség lett volna aludni, még mindig bennem vannak az impulzusok.

A 3. negyedben, mikor 10el vezettek és talán a következő 2 támadásunk is rossz lett, nem gondoltam volna, hogy lesz visszaút, méghozzá azért, mert támadások nem igazán klappoltak és a védelem is fáradni kezdett. Gykorlatilag már lepörgött a fejemben, hogy Lynch fu, Lynch fut, playaction, vagy felívelik a colos gyereknek(rejtély volt számomra miért nem Browner őrizte már az első hosszú elkapás után, de még a TDje után se ő fogta, csak a 4. negyedtől talán), de talán a 3. negyed végén volt a Ninko sack 3rd downon. Én ott éreztem, hogy ez talán megfordíthatja a meccset, mert addig nagyon nyomás se volt Wilsonon, ha meg igen, akkor kitáncolta a fejetlenül érkező védőket.
Utána ha jól emlékszem egyből jött is a TD drive, és Brady hozta a Baltimore elleni formáját, hihetetlen vezére volt tegnap a csapatnak, igaz előjöttek a nyomás alatti földre vágott labdái, de összességében jó volt látni megint coolBradyt :)

Edelman zseniál volt, akárcsak Vereen a clutch playeknél, és hát persze Butler.

Sajnos a 2004-es diadalt nem láttam, így felettébb örömteli érzés, hogy ezt most végigszurkolhattam és végül most mi nyertünk és visszaszolgáltatott valamit a sors a 2007es döntőből.
2015. 02. 02. 14:36
winston86
hihetetlen! alig bírtam elaludni a meccs után! kár, hogy nem lehettem chaten, biztos jó volt a hangulat :))
2015. 02. 02. 14:41
ArsnL
voltak "down" teljesítmények, de ezután a meccs után tényleg TELJESEN FELESLEGES VELE FOGLALKOZNI


még most sem tudom feldolgozni az élményt, heroikus küzdelemben, végre mellénk pártolt a szerencse

UP-ba meg szinte mindenkit beleírnékVÉGRE FELÉRTÜNK A CSÚCSRA!!! KÖSZÖNJÜK NEW ENGLAND PATRIOTS! KÖSZÖNJÜK PATS.HU!!!

2015. 02. 02. 14:43
szamaca
Off:

Brady szerepel a Ted2-ben...:D

http://www.origo.hu/filmklub/20150202-a-focistak-penisze-vilagit-a-sotetben-ted-2-mark-wahlberg-amanda-seyfried.html
2015. 02. 02. 15:04
ArsnL
és még az ENTOURAGE movie-ban is lesz :)
2015. 02. 02. 18:20
anulu82
2015. 02. 02. 14:44
MajnemizBond
Én a Kearse elkapásnál azért voltam mérges, mert szerintem, ha Harmon a labdára koncentrál már akkor megszerezhette volna. Látta, hogy a labda Kearse lábánál a föld felé hullik és már elkönyvelte, hogy nincs meg az elkapás, ha megáll és a labdát nézi kezébe hull a labda. És utána, amikor 1y-ról jöhettek már csak abban bíztam, hogy talán még eljuthatunk FG pozícióba, de az az int, hát az a szívemnek is nagyon kellett. Én megemlíteném még Amendolát, mert egész évben teljesen el volt tűnve, de most PO-ban Ő is nagyon kellett a győzelemhez.
Óriási győzelem volt, nagyon boldog vagyok!!!
2015. 02. 02. 14:55
crucified
Kedves lucas!

Egy volt a gondolatunk, köszönet azért, hogy nincs Up és Down. Csak Up van.

A sors visszaadta azt, amit 2007-ben elvett.
2015. 02. 02. 15:14
petichef
2006 óta nézek NFL meccseket, és azóta vagyok Pats drukker. Hihetetlenül boldog vagyok, hogy megnyertük, el se tudom mondani srácok! Sokan mondják, hogy mákkal nyertünk, de könyörgöm: egyrészt ha a Hawks TD-t csinál, akkor ők is hihetetlen mákkal nyernek /Kears ugye.../, másrészt nem érzem máknak, mert az INT-et is meg kellett csinálni!
Hadd jegyezzem meg, hogy olvasgattam a bleacherreport.com-ot, ESPN-t, stb. Most bezzeg azok a "szakemberek" ,akik elhordták a csapatunkat mindenféle csalónak, most istenítik őket Brady-vel az élen... Képmutatás, szánalom...

És még valami: srácok, örüljünk, legyünk boldogak, de azért álljunk meg egy percre és gondolkozzunk el milyen szerencsések vagyunk! Oké, végig kellett néznünk 2 vesztes SB-t, ez igaz. De gondoljatok csak bele, hány olyan ember van, aki 10-20-30 éve szurkol kedvenc csapatának, de nemhogy SB-t nyerni nem látták őket, de még döntőben sem!!! Megfordult a fejetekben, hogy mennyire szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy nemcsak döntőben láthattuk a csapatunkat, hanem nyerni is?! :)

Kiváltságosak vagyunk, Te, Ti, én, Mi!!!! ;)
2015. 02. 02. 15:51
crucified
Csak egy kérdés a szakértőkhöz.

Azt nem értettem, hogy Butler miért nem térdelt le az endzone-ban az INT után. Szerintem akkor nem a 2 yardos vonalról jöhettünk volna.

Jól tudom?
2015. 02. 02. 16:11
Whitealert
Nem vagyok szakértő, de ez nálunk is felmerült. Akkor a 20-asról jöttünk volna. Szerintem a meccs hevében így alakult.
2015. 02. 02. 16:12
LPT
mert nem az end zone-ban kapta el, sztem akkor 2 pont hóx-nak, de lehet rosszul gondolom
2015. 02. 02. 16:14
LPT
amúgy érdemes a pick után megnézni a fejét, úgy kóvályog az oldalvonal mellett, mint aki KO-ztak volna :)
2015. 02. 02. 16:15
crucified
Mondjuk pont a vonalon volt, lehet fújtak volna ellenünk, ha letérdel. Mi van olyankor egyébként, ha visszalép és letérdel?
2015. 02. 02. 16:17
LPT
úgy gondolom 2 pontos
2015. 02. 02. 18:04
daelaci
2 pontos semmiképpen sem lehetett volna. 2 pontost csak akkor tudnak ítélni egy csapat ellen, ha ő hozza játékba a labdát tehát ő a támadó. Mivel mi védekeztünk, onnan jöttünk ahol az akció véget ér. Ha a célterületen belül megy le akkor a 20-asról jöttünk volna.
2015. 02. 02. 18:14
pat68
Én is úgy tudom, az safety. Bár valószínűleg azt sem igazán tudta, hol van, csak a vére és az adrenalin hajtotta előre! Mintha Magastorony vitte volna földre, ha jól emlékszem!
2015. 02. 02. 19:34
daelaci
Ha egy védő labdát szerez az end zone-ján kívül és eközben end zone-jába kerül, ahol földre viszik, akkor az nem safety. A csapata a labdaszerzés helyéről indíthatja majd a támadást. Azonban ha már megszerezte a labdát és azután vonul vissza az end zone-jába saját akaratából és ha ott szerelik, akkor az ellenfél safety-t kap.
2015. 02. 02. 16:13
Brady_12_
Bár szakértő nem vagyok de én úgy láttam hogy az endzone-bol kifelé jövet, lendületből jőve lett meg az INT, így szerintem esélye sem volt a térdelésre, a kontakttól ő is elesett
az 1 yardoson
2015. 02. 02. 17:35
somlo
Flacco utolsó passzát is az endzonban kapta el a védő és simán letérdelt, szép lenne ha még ők kapnának 2 pontot a labdavesztésért.
2015. 02. 02. 18:16
pat68
Ha az endzonban kapja el és letérdel, az ok, de ha kívül történt az elkapás és belép, az 2 pont az ellennek!
2015. 02. 02. 15:55
Burkus
Győztes csapat van és jogos az általános "Up". A győzelmet nem kell magyarázni. A downba azért belekerült Arrington (jogosan, a régi időket idézően játszott rosszul, a 2012-es Postások elleni főcsoportdöntőbeli teljesítménye jutott eszembe), Collins, akinek a lecsúszott szerelése kellett a második negyed végén a TD-he és ő maradt le a meccs végén Lynchről is 33 yardért és én még ide tettem volna Chandler Jonest is, aki nem tudta úgy limitálni Wilsont, ahogy kellett volna.
2015. 02. 03. 10:41
Pietrosz2
Kedves Burkus,
nem hazudtolod meg magad.Egész évben te voltál a savanyú jóska,az örök elégedetlen.Hogy Chandler Jones nem tudta eléggé limitálni Wilsont és ezért down -ez a vélemény a vicc kategória.Collinst is egy hiba miatt szidod.Még szidjad Bradyt a két IC miatt és boldog lehetsz a fájós hasaddal.
2015. 02. 03. 19:39
kisdef
2015. 02. 02. 16:04
MemphisM
Még egy Seattle elleni superbolt nem akarok. Csak a 3. Negyedtől tudtam nézni de teli tüdővel üvöltöttem.
2015. 02. 02. 16:08
Patriots NEB
Szép,szép napot mindenkinek!

Alvás nélkül,munkából hazajőve alig bírja kitámasztani az ember a szemhéját,de kit érdekel ez most,amikor 10 év után és 2 keserű ,vesztett SB után végre ismét bajnok a csapat!A CSAPAT,így csupa nagy betűvel,mert ugyan Brady az MVP (megérdemelten) ez csapat munka volt.
Végig bíztam abban,hogy a védelem is szerez labdát és sokszor csak nüanszokon múlott,de a legjobbkor......
Jött Butler!
Remélem együtt marad a csapat 90-95%-a és jövőre ismét ott leszünk a legjobbak között,de piszkosul nehéz lesz.
Hosszú 8 hónap vár ránk,de addig is megteszi egy kis Ausztrál foci,amolyan NFL pótlónak.
2015. 02. 02. 16:21
petichef
Szerintem nem kell aggódni!
Aki kérdéses lehet, az Revis, de bízok benne, hogy szerződés-átstruktúrálással megoldható. Megmondta ő is, hogy SB-t akar nyerni. Megvan, és szerintem áhítozik még egyre. A többiek megoldhatóak. Van egy kis helyünk a cap alatt, plusz jövőre Hernandez után felszabadul 7-8 misi, plusz kb 10-et emel is rajta az NFL. Úgyhogy nem is állunk olyan rosszul. A mostani csapatot megtatjuk, visszatér Mayo, Ridley /ha nem cutoljuk/, plusz egy jó draft /1-2. kör Ofal és Dfal, 3. kör WR, 4-5. kör szintén o és D fal, a többi meg projekt és kukázás/, és kész a jövő évi bajnok! ;)
2015. 02. 02. 16:24
Patriots NEB
2015. 02. 02. 16:49
lesliemus
+ még kívánságként kérném Fitzgerald-ot mélységi passzoknak és Welkert Minitron pótlónak 10 dollárért, ha akar egy gyűrűt magának... lehet, jobban tetszene neki, mint a denveri 5. számú elkapó szerep... :-)
2015. 02. 02. 18:12
daelaci
Hát én nem látom azt a sok helyet a cap alatt. Lesz kirugdosás rendesen, nem győzzük majd kapkodni a fejünket.

http://www.spotrac.com/nfl/new-england-patriots/cap/
2015. 02. 02. 19:26
petichef
Kirúgva lesznek, de inkább a padról. Ott van Hernandez pénze, ami jövőre nem vesz el a capből 7-8 misit, Revisnél 25 misivel számolnak, de az át lesz struktúrálva, ott 10-15 misi szintén felszabadul, és én még mindig tartom a boldot, hogy Amendola cut lesz holtszezonban, akármilyen jól is játszott a rájátszásban. Ez újabb 4-5 misi. Máris van 23-28 misi hely, kirúgások nélkül! Elég? ;)
2015. 02. 02. 19:48
daelaci
Jó dolog, hogy eltűnik Hernandez 7,5 milliója, de közben meg Gronkowskinak, Vollmernek és Mayonak fejenként kb 3 millióval, Soldernek meg majdnem 5 millióval emelkedik a bére. Ha Revissel nem kezdünk valamit, akkor gyakorlatilag nulla a mozgásterünk.
2015. 02. 03. 09:44
BaP
Volmer és Mayo ( főleg utóbbi) tuti át lesz alakítva. Ha nem mennek bele, lehetnek a köv Mankins.
Revis szerintem 4 év 50 mill (28 gari), DMC is kap egy hosszabbat.

Szerintem Ridley, Dola megy, de lehet, hogy Dennard is.

Lesz hely, akire kell.
2015. 02. 02. 17:01
Hallani olyan híreket, h akár 20 millió árán (amiről ugye jelenleg szól a szerződése, 2 évest kötött) is megtartjuk. DMC-t pedig tageljük ha másképp nem megy.
2015. 02. 02. 17:13
petichef
Hát az az igazság hogy én a Pats eddigi játékospolitikáját tekintve kétlem, hogy 20 milliót megadnánk neki. Eddig is arról voltunk híresek, hogy nem adunk gigalóvét senkinek, aki nálunk játszik az érje be kicsivel kevesebbel, cserébe minden évben SB-esély.

Lesliemus! Fitzgerald el van szállva fizetési igényét nézve, bár okulhat Revis esetéből. De szerintem ő nem adja évi 14-16 millió alá, így pedig nem lenne pénzünk a többiekre. Pláne ha bejön mégis amit Danna mondott, és Revis megkapja az álomfizut. Welkert pedig nem akarom a csapatban látni, még ha fizetne se. Nagyon szerettem, de amit két éve művelt, az kiverte a biztosítékot! Megvagyunk nélküle, ide ne jöjjön vissza! nálam már-már elérte az áruló szintet, mert nem arról szólt a történet, hogy jóval több pénzért ment el egy jóval jobb csapatba /ami eleve nem is lehet ugye :D/, hanem kevesebb pénzért árult el minket! Maradjon Denverben, és nasizza a szőlőt! Tudod, azt a savanyút! ;)
2015. 02. 02. 17:15
petichef
DMC-t pedig talán nem is kell tagelni, bele fog férni fent említett számok alapján a keretbe. Persze ha Revis 20 misi, akkor már más a szitu... De mint mondtam én bízok Revis józan eszében... ;)
2015. 02. 03. 07:39
1976gabi
gyűrűje megvan,kiderül lett hazafi.
szerintem elszáll a feje pénz terén
2015. 02. 02. 16:10
GhostLead
Ha jól láttam, a Butler futni akart vele, Hightower nyomta le a földre.
2015. 02. 02. 16:16
nszgergo
dehogy nyomta, csak ráugrottak ünnepelni :)
a másodperc tört része alatt történt minden, amugy, valószínű, h futni akart vele, de amint rájött h nem szabad, előre is dőlt :)
2015. 02. 02. 21:28
Imre2
Elbotlott magastorony lábában. Futni a kart a srác (ahogy tanulta :) )
2015. 02. 02. 16:16
Whitealert
Óriási meccs volt. Hihetetlen fordulatokkal és végre a szerencse mellénk állt a végén. MVP lehetett volna szerintem Edelman és kis túlzással Ninko is. Egy Seahawks drukker srác ült mellettem kocsmában és tök normálisan el lehetett dumálni vele. Szó szerint idézem: "Nem igaz, hogy a sporik mennyit szopatják a New Englandet, ez nem volt pass interference." Egy "kis" bírói szembe szélben is sikerült nyerni.
A kérdésem az lenne, aki normálisan látta a végét, hogy Butler INT-jénél mi volt az a zászló a pályán? Sajnos ahol voltam semmit nem lehetett akkor hallani a közvetítésből és egyszer csak eltűnt.
2015. 02. 02. 16:19
Patriots NEB
sportszerűtlen viselkedés INT után
2015. 02. 02. 16:22
nszgergo
a riporterek se hallották a bejelentést, de amugy PENALTY on NE, Unsportsmanlike Conduct, 1 yard
2015. 02. 02. 16:23
TMR
Unsportsmanlike Conduct
2015. 02. 02. 16:25
ener
Ha jól emlékszem, akkor túlzott ünneplés, de az nem számított akkor má. :) a lényeg a győzelem, nehéz, de férfi munka volt!
2015. 02. 02. 16:42
max350
Gondolom az ünneplés és volt 1-2 beszólás is a vesztesnek!!!!
2015. 02. 02. 18:27
anulu82
sportszerűtlen ünneplés, és a NE kispadra dobták. NBC közvetítésben lehetett hallani.
2015. 02. 02. 16:28
Patriots NEB
Olvasom,hogy a kb. 20 I.Q.-val rendelkező Rooney-nak nem tetszett az SB és kétségbe vonja,hogy egyáltalán focinak hívják az amerikaifocit.
Én meg azt értem,hogy ő nem érti!
Viszont a Dombi Tibit Edelmann mezben nagyon megkedveltem,pedig sosem volt a szívem csücske.
2015. 02. 02. 16:36
LPT
A Trash Talk-os szereplései előtt én rüheltem, de aztán kiderült mennyire normálmis és szimpatikus figura. Aki saját magán röhög a legjobban, jó arc.
2015. 02. 02. 17:46
MajnemizBond
Rooney minek dumál, amikor fogalma sincs, miért hívják így Amerikában ezt a sportot.
2015. 02. 02. 18:26
pat68
Csak be akart kerülni a hírekbe, de másként nem megy neki!
2015. 02. 03. 12:22
PZs
Hát jó pár milliárd ember nem ismeri, nem szereti az amerikai focit, ettől még nem mind s.ggfej.:) Rooney tényleg csak szerepelni akart a médiában...
2015. 02. 02. 16:34
Tpeti1972
Nehezem tudtam volna feldolgozni, ha egy ilyen mákosbeigli elkapással megint kikapunk.Mondjuk nem gondoltam volna, hogy a kis Manning féle teljes homály dobás utáni sisakszorítós elkapásnál van lejjebb. Az O falat erősítsük, és jövöre jöhet az 5. gyűrű.
2015. 02. 02. 16:35
Tomk@
Először is gratuláció jár a csapatnak.

Mikor vége lett a meccsnek, rögtön eszembe jutott, hogy az elmúlt 2-3 évben milyen játékosok mentek el nagyobb pénzért.
Welker (bár ő bajnokesélyes csapathoz ment), alig kap többet a Denvernél, ha nem megy el Edelman sem fejlődik ennyit szerintem. Talib aki hosszú távú szerződést akart, Spikes aki szintén nagy pénzt akart és most kap 1 év 3 M-t. Woddhead (őt nagyon sajnáltam), és végül Mankins akivel sajna nem tudtak megállalpodni.

Fentebb írtátok, hogy a csapatnak együtt kéne maradni, szerintem fognak átstrukturálni szerződéseket,Mayo, Revis, Amendola, Browner, Wilfork. Solderrel jó lenne hosszú távra megállapodni azért neki is sok az a 7 M. Ne feledjük, hogy C. Jones és Hightower jövőrehosszabbítás elé néz.

Most pedig DMC, Gost, Veeren, Ayers, Connoly (helyette Iupatit el tudnám képzelni) kellene, hogy maradjon. A többi lejáró olcsóért (1 M alatt) maradhatna.
2015. 02. 02. 17:20
petichef
Szerintem Mayo át lesz struktúrálva, esetelg kevesebbet fog kapni. Fiatalabb ő se lesz, és nézzük meg mennyit játszott a elgutóbbi két szezonban. Sokat senki se fog neki kínálni... Revisben bízom, hogy belemegy egy átstruktúrált hosszúba, Wilfork szintén zenész, Browner okés, Amendola pedig akármilyen szépen teljesített a rájátszásbna, cutolva lesz...
Így a második ötösre meg is van a zsé... ;)
2015. 02. 03. 03:24
Tzimisce
Wilfork nem fog már belemenni átstruktúrálásba, miután belement egybe.
Revis és Browner talán.
2015. 02. 02. 16:48
horatio
Gratula a csapatnak,fantasztikus érzés pats szurkolónak leni.Személyes véleményem szerint,Edelman ki érdemelte a helyét,a kezdő képen Gronk és Brady mellet.Go Pats!
2015. 02. 02. 17:15
Dega
Mind a 6 SB volt szerencsém látni,....most ez tűnik a legjobnak...!
Méltók a nagy elődökhöz...!!
2015. 02. 02. 17:22
hopi46
Kedves Pats rajongó fiaim, lányaim és talán unokáim is! 69 évemmel talán az egyik legöregebb rajongó vagyok és legjobban annak örülök, hogy most már Mindegyikőtök megért egy ilyen nagyszerű győzelmet, ami félelmetesen boldoggá tudja tenni az embert és azt a közösséget, amelyhez akár látatlanul is tartozik. Jómagam láttam már a 6-ból 5 Patsos SB-t, de mivel ez a honlap a 3. győzelemnél gyakorlatilag még nem létezett nem tudtam megosztani az örömömet, de hajnalban ez a nap is eljött. Gratulálok kitartásotokhoz és soha nem múló reménykedéseitekhez, mert ez a csapat megérdemli!
De néhány szót a mérkőzésről:
1.Két gigász feszült egymásnak, de míg a Hawksnál mindent Lynch-nek köszönhetnek a támadásoknál (a néhány hosszú passzt is ez alapozta meg!) nálunk igazi csapathoz méltóan a támadásban szinte mindenki aktív volt.
2.Butler tulajdonképpen már megakadályozta Kearse elkapását mert az csak belekapni tudott a labdába és a földön "fetrengő", kapálódzó védtelennek látszó elkapót az odaérkező Harmon sportszerűen (!) átugrotta, pedig rávetődhetett volna (INT ?)vagy elüthette, elrúghatta volna. Persze a volna a SB-on sem játszik...
3.A Hawks-GB meccsen a győztes TD-nél a GB edzője hibázott, a mi meccsünkön a Hawks-é. A mi edzőink nem hibáztak, sőt az Arrington-Butler csere sorsdöntő lett.
4. TB 1.INT-ből még szerencsénk is lett, mert Lane kiesett az alapvédelmükből (ha nem fut, maradt volna). Simon igazán nem pótolta...
5. Wilson kiváló irányító...lesz, ha majd áthívhatja a játékot! (Ld. az utolsó dobását!)
Csodálatos győzelem volt! Go Pats
2015. 02. 03. 08:36
fatman
sztem Wilson soha nem lesz kiváló irányító... Sancho és Eli Mannning között megragad...

a többi korrekt...
2015. 02. 02. 17:40
dartib83
Csak ismételni tudom az elöttem szólókat!
Nekem ez az első győztes Patriots Superbowl! Kiböjtöltük!
2015. 02. 02. 17:41
dartib83
és bejöttek az igazolások: LaFell TD + Amendola is
plusz Butler :)
2015. 02. 02. 17:42
dartib83
és Who is the best corner in the game?
- Malcolm Bulter the undrafted rookie!!!! :)
2015. 02. 02. 17:49
azimut
Amit Én szeretnék a szünetre,hogy semelyik meghatározó játékos ne kerüljön lyan szituba mint hernandez! Se ivás,drogozás stb.....:D
GO PATS , ha pedig együtt marad a brigád és az O line on tudunk javítani plusz egy hosszú célpont meglehet újra az SB-be jutás!(Persze ha sérülések elkerülnek)

Plusz nagyon kíváncsi vagyok Brady mennyire lesz felszabadult és esetleg ezért elveszti e az élességét és munka morálját! Remélem nem és a felszabadult játékot fogunk rajta látni :D :D
2015. 02. 02. 17:53
max350
Marshawn Lynch idén ötször kapta meg a labdát az 1 yardos vonalon. Statisztikája: 1TD, 2 nulla yardos és 2 negatív yardos futás...
Na, erről ennyit!!!!
2015. 02. 02. 17:56
fcb989
Csodálatos. Amikor Brady ott állt a pódiumon, eszembe jutott a The Brady 6 film és ott az utolsó mondata... Ezen a napon is kiérdemelte.
2015. 02. 02. 18:00
max350
És ehhez mit szóltok?

https://vine.co/v/OtEB6mIWYe2
2015. 02. 02. 18:05
Pocok
Ehh, a trófeával ugyanezt nem tudták megcsinálni, szóval legyen az övék. A végén amúgyis őket eresztették le. ^^
2015. 02. 02. 18:06
max350
Sherman! You mad bro?

https://vine.co/v/OtEv3MvUThl
2015. 02. 02. 23:26
dartib83
megérdemelte Sherman! akkora arca volt. most kisebb lett LOL
2015. 02. 02. 18:48
Lucius
Csak kérdezem. Az Int utáni playben ha TB letérdel, az nem lett volna Safty? Ha ez igaz a Hawks visszakapja a labdát és egy FG-vel egyenlíthetett volna. Tehát ha nem ugranak be a védők a következő playben, akkor akár gond is lehetett volna (bár szerintem az fake lett volna és TB előre ugrik, vagy időt kér a csapat és megpróbálja kihozni valahogy).
Ha ez így volt, akkor a Seahawks védelem saját maga verte be az utolsó szöget a koporsójába.
2015. 02. 02. 18:50
pat68
Jól látod!
2015. 02. 02. 19:26
Lucius
Azért ez jól esik…:)
2015. 02. 02. 20:08
crucified
2+3 = 5
Mi meg néggyel vittünk. Tehát egy safety-vel és egy FG-vel nyerhettek volna.

Teljesen megzavarodtak. Annyi baj legyen... :)
2015. 02. 02. 19:06
Bruschi85
Az első szó, ami eszembe jutott a hajnali SB győzelem és a megszerzett 4. gyűrű után, hogy köszönöm.
Köszönöm a teljes Csapatnak, tiszteletbeli kapitánynak, örök kedvencemnek Tedy Bruschi-nak, teljes Szakmai stábnak, Kraft családnak, az egész New England Patriots frencsájznak, hogy boldog és roppant büszke lehetek rájuk ismét, BAJNOKKÉNT, elmondhatatlanul jó érzés ezt leírni először, de nem utoljára.
A Lombardi-trófea, pedig visszakerül Bostonba, oda, ahová oly régóta szerettük volna, sok Pats szurkolótársammal és a velünk, szimpatizálókkal, nekünk szurkolókkal együtt, nekik köszönet és respekt részemről.
11 éve szurkolok a Patsnek, 5. Super Bowlom (3-2-lett, ahogy azt előzetesen vártam).
Mindig is hittem, bíztam benne, kitartottam, reménykedtem, titkon, idén is, végig, hogy sikerülhet, mert mentálisan, fizikálisan, borzasztóan egyben volt a csapat, ahogy korábban le is írtam, a legfontosabb meccseken, mindig elő tudott lépni valaki vezérként, meg volt az a bizonyos szükséges plusz.
Az utóbbi időben sokszor inkább magamban tartottam a személyes véleményem, gondolatom, mert jobbnak láttam, nem felülni az üres provokációnak, támadásnak, csalózásnak, sértegetésnek stb. utólag egyértelmű, hogy ez jó döntés volt.
Az elmúlt hetek történéseit olvasva és a korábbi évek vereség tapasztalatait is felhasználva, a Csapat méltó választ adott mindenkinek, a lényegi kérdések, úgyis a pályán dőlnek el, a többi, pedig már történelem.
Megéltem a pillanatokat, felejthetetlen történéseket az egész szezonban, ami engem különösen rosszul érintett, a mélységek (Ridley, Mayo sérülése), csalódások (Mankins elcserélése), hullámvölgyek (Chiefs elleni kiütés) majd a magasságok (Baby Vince és G-Force visszatérése, Denver legyőzése, AFC East csoportgyőzelem), hullámhegyek (Ravens elleni fordítás létszer is komoly hátrányból, AFC bajnoki cím).
Az álom, remény, vágy, ismét valóra vált egy fantasztikus meccsen, óriási győzelmet arattunk egy borzasztóan erős és jól játszó Hawks ellen.
Hit, remény, küzdés, akarat, sors, szerencse, csillagok összeállása, ki-ki meggyőződése szerint választhat, Arizona, Glendale, pedig most visszaadott valamit, amit korábban elvett.
BAJNOKCSAPAT, ezt még most is csak nehezen hiszem el, fogom fel, annyira örömteli és felemelő érzés, pedig korábban már szerencsére kétszer is sikerült átélnem, ugyanaz az érzés, de most mégis valamiben más, részben személyes okok, részben az eltelt hosszú idő miatt.
Mi vagyunk a legnagyobbak, ez ismét bebizonyosodott, a Patriots pedig ismét elérte a csúcsot, oda, ahová az elmúlt másfél évtizedben is tartozott.
Köszönöm, hogy Patrióta lehetek és a New England Patriotsnak szurkolhatok. Soha rosszabb és méltóbb NFL szezonzárást és idény befejezést.

Végül, aki, ismer, tudja, hogy a Kaposvári Kosárlabda Klub a másik legnagyobb kedvencem, akinek szurkolok régóta (14 éve), a Pats mellett a 2 bajnoki cím és 1 kupagyőzelem életem legnagyobb sportélményei között van, mert személyesen is meg- és átélhettem, ez a 49. SB győzelem is csatlakozott melléjük.

A lényeg továbbra is Hajrá Pats!
2015. 02. 02. 19:11
zo72
Legutóbbi 1/32 draft Mankins volt vele nem tudtunk nyerni, nélküle viszont igen ez is egy érdekesség....
2015. 02. 02. 19:51
lipi
Régóta várok/várunk erre. Nem is lehet nagyon mit mondani. Köszönjük.
Kemény, izgalmas meccs volt. Az első félidőt látva az járt a fejemben, hogy ezt nem tudjuk elveszíteni. baromi nagy különbség volt a két csapat között.
Aztán a harmadik negyedben elromlott valami. Akkor azt nem láttam, hogy hogyan tudnánk megnyerni. Az első TD-nk után, amivel felzárkóztunk 3 pontra, már megint azt éreztem, hogy mienk a meccs. Egészen addig a nyomorult elkapásig. Ott feladtam... A történelem, az ismétlés és társai. Aztán a legváratlanabb pillanatban a történelem megint ismételte önmagát, de kivételesen nekünk kedvező módon :). (A Ravens elleni int-re gondolok).
Fantasztikus meccs volt, a legutolsó pillanatig kiélezve.
Bruschi85 itt felettem, kb mindent leírt amit akartam, nem tudok egyebet hozzátenni. (ok, a Kaposvári Kosárlabda klub kevésbé tud megmozgatni :)).
Nagyszerű élmény volt az egész idény. Soha rosszabbat :).
2015. 02. 02. 19:53
lipi
Azt kifelejtettem, hogy szerintema döntő MVP-je egyértelműen Edelman. Bámulatos mit művelt a kisember :)
2015. 02. 02. 20:59
loop80
2015. 02. 03. 18:37
abra89
2015. 02. 03. 02:16
Bruschi85
Azt gondoltam, hogy a KKK nem mozgat meg. :))
Amúgy köszi, abszolút hasonlóan gondoljuk, az általad leírtakhoz meg én csatlakozom. Nálam is Edelman lett volna az MVP, de Ninko-t is ki kell emelni, hihetetlen melót végzett az egész szezonban, ahogy sztem a D# is 24 ponton tartottuk a Wilson&Beast párost.
2015. 02. 02. 19:59
Lalika
Gratulálok a Csapatnak! És minden Pats szurkolónak!

Szép győzelem. Igaz közben engem is sorra vettek elő a szívrohamok.

Ami megint kicsalt tőlem egy szép káromkodást az Edelman sisak-sisakkal leütközése és zászló sehol.
Majd Revis védekezését is blokkolja egy bíró. Na ott már megvolt az üzemi hőfokom. :D

A döntő játékban a véleményem szerint azért hívtak passzt mert azzal szerettek volna megverni minket amiben mi a mérkőzés alatt jók voltunk.
Nem akarok rossz májú lenni de úgy érzem ez a kivagyiság azért benne van/volt a SEA-ban. Mi másért hívtak volna ennyire rizikós játékot. Gyerekek ezt Brady snake-el megoldotta volna a helyükben.
És akkor jött Butler és odatette magát! Pont mint Sterling Moore a Baltimore ellen. Emlékeim szerint ő volt az aki end zone-ban kiverte a labdát a támadó kezei közül még mielőtt meglett volna a két lépés.
Egy szó mint száz van érzékünk a draftolatlan játékosokhoz és ami a legjobb meg is csillannak.

Revis pedig megmondta! Ezért jött. Most a kérdés, hogy maradni is akar?
2015. 02. 03. 09:56
gwladgarwyr
Butler volt az aki a 3. harmad végén elütötte Kearse keze elől egy harmadik és hosszú passzot és negyedikben volt még két hasonló mentése. Ő volt aki az öt yardon kiütötte a labdát, DE arról már nem tehetett, hogy pont ráesett az elkapóra. Szenzációsan játszott!
2015. 02. 06. 23:07
Lalika
Sokkal jobban és erőszakosabban védekezett mint Arrington. Az összefoglalóban benne is van egy rész amikor szabályosan lökdösik egymást a wr-el mert annyira a nyakán van :)
2015. 02. 02. 20:47
max350
Megmutatta a csapat, hogy kell megverni ezt a Seahawksot, a többi csapat tanulhat belőle! Íme:
Végy egy jobb irányítót, mint Wilson!
És tavaly Manning (nem Eli)?
Mondom, JOBBAT!!!!!!
2015. 02. 03. 10:47
pat68
2015. 02. 03. 10:47
pat68
2015. 02. 02. 20:51
torsza
A meccs után nagyon furcsát álmodtam:
A bajnoki cím nem egy meccsen dől el, hanem 3 győzelemig megy. 2:1 a Patsnek, 4. meccs van és hosszabbítás. Olyan nagyon hosszú hosszabbítás, hogy a rosteren lévő játékosok már teljesen kidőltek és kissrácok játszanak mindkét oldalon. Valami hotelféle báltermében ültem TB mellett és beszélgettünk (a terem végében folytatódott a pálya), majd néztük, hogy egy pöttöm fiúcska a 2 milliomod play után egy gyönyörű testcsellel elkapja a labdát és benyújtja szemtelenül (a gyerek Gronk?). Mindenki boldog és örül, csak TB sajtósa szúr le engem, hogy mindig a rosszkor fotóztam. Majd jön egy üzenet a feleségemtől, hogy menjek már a 20. emeleten lévő étterembe, mert nagyon éhes. Nos, ekkor beszálltam a liftbe és felébredtem.
A tegnapi hajnalban és az álomban az volt a közös, hogy a SB győztese a New England Patriots csapata!
2015. 02. 02. 21:15
Dega
2015. 02. 02. 22:23
lukacstamas
A közös meccsnézésen készült képek nem publikusak? :-)
2015. 02. 02. 22:26
rolly79
Most megnéztem újra az ismétlést, próbálom nyújtani ezt a nagyszerű érzést. A kedvenc csapatom a BAJNOK! Ennél nincs is jobb!
GO PATS FOREVER!
2015. 02. 03. 00:39
petichef
Kicsi OFF...

El tudjátok képzelni, hogy ezt tényleg Tommy boy írja alá személyesen? Tudom, ezt írják, de a véleményetekre kíváncsi vagyok!

http://www.fanatics.com/NFL_New_England_Patriots/Tom_Brady_New_England_Patriots_Nike_Autographed_Framed_Super_Bowl_XLIX_Champions_Limited_Jersey_Collage

Valahogy nem tudom elhinni. Vagy benne van a szerződésében, hogy naponta fél órán át mezeket kell aláírnia?

Köszi a válaszokat!

ON
2015. 02. 03. 00:43
petichef
Ja, és még valami: ha pólót, mezet akarok rendelni a fanatics-tól, mire számítsak méret ügyileg? Megrendelhetem azt a méretet, ami itthon passzol a Nike-ból? Vagy kint kicsit mások a méretezések?
2015. 02. 03. 03:41
Tzimisce
Meg nem mondom biztosan, de vélhetően valódi.
Mivel limitált, lehet, hogy mondjuk kb. 1000 db van, talán még annyi se, és annyit alá lehet írni szerintem kb. egy óra alatt, és ezért TB is kap szerintem pár ezrest...
De persze az se kizárt, hogy rányomják valahogy, de szerintem igazi.
2015. 02. 03. 10:54
pat68
Pár hete volt a Trashtalk-ban egy fickó, valami gyűjtő és szakértő, Ő mondta, hogy az ilyen hivatalosan árult aláírt cuccok hogy készülnek. Szerződésben van a játékosokkal rögzítve, hogy alá kell írniuk és a forgalmazó cég papírral igazolja az aláírás hitelességét.
2015. 02. 03. 11:09
takirob69
Azért a pénzért eredetinek kell lennie az aláírásnak :)
2015. 02. 03. 17:29
petichef
2015. 02. 03. 01:15
vodka03
Az utolsó 1 percben 20 évet öregedtem, de megérte. Szenzációs meccs volt és teljesen megérdemelten nyertünk szerintem. Edelman nálam az igazi MVP. Jött néhány érdekes cikk, hogy mi lehet a csapattal a nyáron, hogy alakul a keret. Ha Revis nem alakít a szerződésén megérne 20 millát?
2015. 02. 03. 03:08
Tzimisce
Szeretném megvédeni Arringtont, ahogy mindig is tettem. Szerintem nem játszott rosszul. Szerintem az volt a legnagyobb baj, hogy nem a posztján játszott. A számokon kívül sose volt jó, és ez látszott most is. El nem tudom mondani, mennyire örültem, amikor végre Browner volt Matthewson.
2015. 02. 03. 06:55
nszgergo
így van Arrington a csapat nagyon hasznos tagja, a védelemben és a specteamben is, meg van neki is a szerepe, elég csak arra gondolni, hogy leszedte Hiltont. A lényeg h mindig van, aki előlépjen!
2015. 02. 03. 08:52
crucified
Szerintem sem kell Arringtont ekéznie senkinek. Számokon kívül tré. Slotban zseniális. Plusz Matthews egy fejjel magasabb nála. Csak ugye nálunk sem számított senki Matthews-ra. De az edzőink zsenialitása után ráállították Brownert, aki leradírozta.
2015. 02. 03. 07:53
1976gabi
tegnap kétszer megnéztem a meccset.baromi jó volt a győzelmet nézni,főleg,hogy ilyen izgalmas volt.
minitron szerintem ufó,amit kibírt az nem volt emberi.az autót ő is kaphatta volta vagy a kis 34-esünk aki nélkül nem nyertünk volna,annyi első kísérletet hozott,hogy az csoda.a következő szezonról kár beszélni,mert az edzőnk majd megoldja.a jelenkori történelemben,ha jól emlékszem csak egy csapat tudott ismételni,hát nem az nyert idén is.jövőre sem leszünk rosszabbak,mert a keret csodálatos,és remélem mindenki hazafi lesz(revis,mayo,dmc).az utolsó kettőben biztos vagyok az elsőben nem nagyon,de remélem mind a három "bagóért"marad.
2015. 02. 03. 08:53
crucified
Sosem egy ember nyeri a meccset. Minitron szerintem Brady-től megkapja a kocsit. Csak egy kicsivel jobbat, mint a Chevy... :)
2015. 02. 03. 10:02
kyobalu
Butler már megkapta..Odaadta neki ahogy lejött a pódiumról..Azt mondta, hogy ő érdemli. Hát ilyen ez a Tomy fijú.. :-)
2015. 02. 03. 10:54
crucified
Ez komoly? Nem tudtam, csak sejtettem, hogy valakinek odaadja majd.
2015. 02. 03. 11:49
kyobalu
Ezt olvastam tegnap valamelyik amerikai oldalon..Nem hiszem, hogy városi legenda. :-)
2015. 02. 03. 12:40
crucified
Én csak azt olvastam, hogy "should Brady give a car his SB MVP truck to Butler".

Szerintem ezt olvashattad, nem?
2015. 02. 03. 13:59
kyobalu
Nem..Azt, hogy oda is adta..Csak az MVP spec krómlabdát tartotta meg..De már nem tudom hol..
2015. 02. 03. 07:59
grof
Emlékeztek még,hogy a SportTv-s "szakértők" közül szinte senki nem említett minket az első 5 csapat között a szezon elején? Azért Sankó tippjének én is örültem a meccs előtt-szinte soha nem találja el
2015. 02. 03. 09:01
crucified
Azért valljuk be őszintén, hogy a sors a 2011-es év sérüléseit is visszaadta.

Nem volt jó, hogy Sherman, Chancellor, Lane, Irvin is lesérült (az előbbi három embert műteni is kell), hiszen a sporszerűség nem ezt kívánja. De a legutóbbi SB-t Gronk sérülése nélkül tuti behúzzuk.
2015. 02. 03. 09:14
crucified
Amit Ricsi említett a Sport Illustrated tavaly decemberi számából:

"Let’s start here: Brady is a quarterback whose daily schedule, both in and out of season, is mapped clearly into his 40s. Every day of it, micromanaged. Treatment. Workouts. Food. Recovery. Practice. Rest. And those schedules aren't just for this week, this month, this season. They're for three years. That allows Brady and Guerrero to work in both the short and long terms to, say, increase muscle mass one year and focus on pliability the next. "The whole idea is to program his body to do what we want it to do," says Guerrero. "We don't let the body dictate to us. We dictate.""

Besz@rás mennyire fegyelmezett egy ember. Ezt csinálja valaki utána.
2015. 02. 03. 10:16
dexxy 2.0
Fegyelezett és megfontolt. Sikereinek egyik titka.

Ami a közvetìtést illeti: Gyakrabban közvetìthetné Ricsi ìgy a meccseket, egyik irányban sem volt elfogult vagy ellenséges.

Igez még csak cirka két napja tart az offseason de úgy gondolom most, hogy könnyebben fog telni az idő szeptemberig.
2015. 02. 03. 10:54
LPT
ne hidd, mocskosul hosszú ez a hét hónap :), csak most minden sokkal szebb
2015. 02. 03. 10:59
pat68
Meccs alatt idegességemben igencsak elfogultnak éreztem Ricsiéket, de tegnap megnéztem az ismétlést, és nyugodt állapotban, az eredmény ismeretében már egyet értek Veled!
2015. 02. 03. 10:33
orrrion
Azért az meglepett, hogy a liga legjobbjának kikiáltott D mennyire nem tudott mit kezdeni a támadójátékunkkal. Mind a 4 TD előtt ( sőt az első IC előtt is )ugyanazzal a taktikával
masíroztak át Bradyék a pályán. Ráadásul a végén már egyértelmű volt a passzjáték és mégsem volt rá lépésük. Még a ligautolsó is tudja, hogy ha zavarni tudják Tomot, akkor sokszor megáll a tudomány, tegnap pedig az egyik legkényelmesebb mérkőzését játszotta ebből a szempontból. Csak le kellett volna koppintaniuk a két elvesztett döntőn a NyG védekezését, de valami olyat találtak ki szerencsére, aminek a lényegét nem nagyon lehetett látni és hál istennek végig ragaszkodtak hozzá. Még jó, hogy BB nagy nehezen, pont még mielőtt elment volna a meccs, változtatni tudott Arrington lecserélésével. Őt egyébként csak sajnálni tudtam, nem is rá, hanem arra haragudtam, aki erre a posztra állitotta. Ő tényleg egy nagyon jó védő, de az elmult években már sokszor bizonyitotta, hogy az oldalvonal mellett képtelen védekezni az elkapókkal szemben. Kiváncsi vagyok, hogy az első izgalmak után milyen nyilatkozatok, elemzések lesznek majd olvashatóak.
2015. 02. 03. 13:14
Tzimisce
Kicsit feljebb írtam erről, száz százalékban egyetértek Veled.
Azonban szeretném megvédeni Matt Patriciat is, mert Matthews finoman szólva sem az első számú elkapó volt, csak PC okosan nem a slotba rakta.
2015. 02. 03. 10:36
orrrion
+ Még arra is nagyon kíváncsi vagyok, hogy ezek után hogyan fogják lezárni a labdákkal kapcsolatos bohóckodást.
2015. 02. 03. 14:43
agent47
Pénzbünti meg max 1 draftpick szerintem. De utóbbit megoldja BB okosan. :)
2015. 02. 03. 10:46
komzoz65
Most felértünk a csúcsra, ott maradni bizony még nehezebb, ritka ott a levegő, mi csak tudjuk. De reméljük, mert vannak alapjaink, amire építkezhetünk.

A BB/TB tengely a mi kis univerzumunk állócsillagai, de meddig? Jövőre még mindenképpen. A támadó egységbe futó kellene, egy nagy formátumú tehetség, Blount és a többiek nem jelentenek kielégítő megoldást. Gray nagy kérdőjel akárcsak Ridley. Ide kellene egy ütősebb megoldás. A futás blokkoláshoz is, ez a drafton talán megoldható. Az O fal mélységét (és minőségét is) javítani kellene egy kicsit. A többi most elégségesnek tűnik egy SB szerepléshez. Amendola cut, szerintem nagy hiba lenne, látszik, hogy korántsem garantált egy elkapó egy éven belüli beépítése. LaFellnek sikerült gyorsan alkalmazkodni, Amendolának több idő kellet, de végül sikerült, 4-5 nagyon jó opció kell ahhoz, hogy továbbra is ütős legyen az elkapó gárda, most ez még tartalékokkal is megvan, de kár lenne ezt gyengíteni.

Védelemre kellene még nagyobb hangsúlyt fektetni,de jól gazdálkodva. Revis szerintem túl drága, nem kötelező megtartani, őt nyugodtan elengedhetjük, 10 Buttler jön ki az árából. A D falat erősíteni kellene, az nem egy 2 perces feladat és a pass rush is erősen közepes. A mostani sémák Jones, Ninko, MLB blitzek erősen limitálhatók, siettetgetünk, zsákolgatunk, de ez lehetne több és jobb. Most, ha lehet, ne egy hadirokkantat, hanem esetleg egy egészséges tehetséget kellene ide szerezni. Akár szabadügynök piacról. Innen úgy tűnik mostanában jobban szemezget a szakmai stáb, mint a drafton.

Mindezek a szükséges erősítések teljesen reálisan megoldhatók, nyilván TB szerződése és többeké átstrukturálható, és akár nyomottabb pénzügyi feltételekkel is találhatunk ambiciózus játékosokat, akik nem a csoport 3. hely megszerzését látják a legfőbb céljuknak.

Szerintem a csoportellenfelek jövőre sem lesznek erősebbek Rexi elkezdi majd ledarálni a Billst is, mivel megint elég jó alapokra érkezik, a nagy dumájával, jövőre még veszélyesek lesznek nagyon is, de aztán kampó. A Delfinekben több van, de kellene nekik egy jö edző, aki megfelelően építi fel az évüket és fókuszálni tud az igazán fontos meccsekre - télen is. A Jets nagyjából a helyén marad jövőre is, also run.

A konferenciában a dominanciánkat leginkább az északi csapatok fenyegethetik meg persze Luck. Nyilván az utóbbi már nagyon unja a laposra veréseket, ellenünk nagyon fognak készülni ez biztos. Denver nagy kérdőjel egyelőre, mindenképpen menedzselhetőnek tűnik jelenleg, a Steelers meccs viszont az idényben szintén nem lesz sétagalopp, sőt talán az egyik legkeményebb is lehet. A Colts csoport másik 3 meccse leginkább kötelező házi. Az NFC East meccsek jövőre inkább nehezek lesznek mintsem könnyűek, bár az egy nagyon szeszélyes csoport. a Redskinstől nem várok sokat, viszont a mumus Giants lehet sokkal jobb, mint idén. Az Eagles és a Dallas egyértelműen kemény dió.

All in all, könnyebb sorsolás mint idén. A playoff egyértelmű, sima csoportgyőzelem várható. Az 1. kiemelés megszerzése lehet komoly kihívás, hiszen mindenki minket akar majd elkapni, meg a sérülések elkerülése.

Mindenkinek kellemes, békés off seasont találkozunk a draftnál!
2015. 02. 03. 11:48
dravait
Érdekes, amiket írsz, de nem lehet a teljes csapatot felborítani, muszáj a magot megatrtani, mert az újaknak nem lesz kitől tanulni.
Amivel kezdek nagyon nem egyetérteni, az TB pénzének egy újabb, huszonkettedik átstruktúrálása, már valaki más is írta korábban. Értem én, hogy Giselle mama miatt nincs annyira rászorulva a lóvéra, dehát miféle helyzet az, hogy lassan a legutolsó éretlen QB is többet keres az élő legendánál? Az én ízlésemnek ez lassan elfogadhatatlan, mert Tom már nem csak kapitányként tett a legtöbbet a csapatért, hanem szinte természetesnek veszik, hogy ha valamelyik primadonnára nincs elég lé, akkor majd Tom ad a sajátjából. Kérem szépen, ebből elég! Mostmár megint elmondható a csapatról, hogy tud SB-t nyerni, aki ebbe be akar szállni/maradni akar, az áldozzon is végre, ne csak a kapitánytól várjunk ilyet.
2015. 02. 03. 12:27
Elodorel
Egyet értek veled,de ne felejtsük el hogy Tom papa kb ingyen is csinálná ha megint gyűrűt tehet az egyik szabad újára :) és ezért ö a legnagyobb,számára a győzelem mindennél fontosabb és ezért alárendeli magát szinte bárminek :)
Ezért imádom,ezért imádjuk :D go pats
2015. 02. 03. 12:51
csak norisz
2015. 02. 03. 12:52
csak norisz
+1
2015. 02. 03. 15:45
orrrion
Brady szerződését a rájátszás előtt már átstrukturálták, elég szép összeg szabadult fel, ő már megtette , amit tehetett, a legkevesebb, hogy a vezetés jól gazdálkodjon majd a rendelkezésre álló összegből. Noha nem atomfizikusok játszanak a csapatban , a jövő évre szóló tárgyalásoknál szerintem elég ütős érv lehet az esetleges ismétlés, amire akár még esély is lehet, ha együtt marad a csapat meghatározó része + pár céligazolással erősödik a keret.
Nem szeretnék most Mankins helyében lenni, mint mindig is jól megfizetett falember, keresett annyit, hogy nem kellett volna arcoskodnia. Wright meg nézegeti a gyűrűjét és sajnálja, hogy el kellett jönnie Tampából.
2015. 02. 03. 12:33
babakocsi5
Tisztelt komzoz65!
Én is sokat gondolok a jövő szezonra és örömmel olvastam hozzászólásodat.Nagy részével egyet értek. Amendolat és sem vágnám ki, sokoldalú játékos és szerintem nem az ő hibája , hogy eddig kevesebb szerepet kapott.Viszont Revist meg kell tartani és ehhez top cb fizetést kell neki ajánlani. Ő az aki az egész secoundaryt és ezzel együtt az egész védelmet magasabbra szintre emelte.
Számomra az idei szezon legnagyobb eredménye, hogy sikerült egy super bowl győztes falat emelni Brady köré és nekem ezért az idei év egyik nagy kedvence Stork lett. Hihetetlen, hogy tudta rookie létére stabilizálni ezt a falat.
2015. 02. 03. 13:36
Tzimisce
Nagyon nehéz ügy a CB kérdés, mert a két döntős csapat igazolta, hogy kell legalább két elit CB ahhoz, hogy eljuss a döntőig.
Pláne, hogy egyre inkább pass heavy a liga. A Ravens is csak azért tudott sokat machinálni a rájátszásban, mert Flacco megtáltosodik a rájátszásban.
2015. 02. 03. 12:20
dravait
Interjúkat nézve azért elmondható a nap hőséről, hogy ez a Butler gyerek nem egy bonyolult lélek. A focihoz nyilván tehetsége van, de úgy beszél, mint egy hatéves. Nem baj, majd a többiek nyilatkoznak helyette. :-)
2015. 02. 03. 12:31
PZs
Mondjuk nem hinném, hogy a pad végéről egyszercsak az orra alá dugnak valakinek egy mikrofont, pláne ilyen érzelemdús állapotban, akkor nagyon értelmeseket tudna mondani.
Elég lett volna Russell Westbrook-ot (OKC/NBA) idéznie: "We executed..." :D
2015. 02. 03. 15:24
dravait
Persze, közvetlenül a meccs után nyilván nem lehet Ciceróként nyilatkozni. :-)
De másnap Disneylandben, Edelmannel már lenyugodhatott, csakhát ennyi jön ki belőle. Nem froclizni akartam, nem a nyilatkozataiért van a csapatban, csak mindig elcsodálkozom, hogy ezt a nagyon nem egyszerű játékot hogyan tudják "látszólag" kevés agyú emberek ilyen mesterien játszani. :-)
2015. 02. 03. 12:43
crucified
Én szerényen saját magamnak is adtam egy MVP-díjat.

27. lettem a 675 tippelő közül az idei évben. Innen csak lefelé visz az út, de kit érdekel... :))
2015. 02. 03. 14:11
crucified
2015. 02. 03. 14:39
agent47
Sziasztok!
Tud valaki segíteni abban hogy a SB-on ki volt nevezve? Esetleg listával? Tetováláshoz kellene. Köszönöm előre is.
2015. 02. 03. 15:40
crucified
Quarterbacks
• 12 Tom Brady
• 10 Jimmy Garoppolo
Running backs
• 29 LeGarrette Blount
• 38 Brandon Bolden
• 46 James Develin FB
• 35 Jonas Gray
• 34 Shane Vereen
• 28 James White
Wide receivers
• 80 Danny Amendola KR
• 82 Josh Boyce
• 11 Julian Edelman PR
• 19 Brandon LaFell
• 18 Matthew Slater
• 84 Brian Tyms
Tight ends
• 87 Rob Gronkowski
• 47 Michael Hoomanawanui
• 81 Tim Wright
Offensive linemen
• 61 Marcus Cannon T/G
• 63 Dan Connolly G
• 65 Jordan Devey T/G
• 71 Cameron Fleming T
• 67 Josh Kline G
• 77 Nate Solder T
• 66 Bryan Stork C
• 76 Sebastian Vollmer T
• 62 Ryan Wendell G/C
Defensive linemen
• 97 Alan Branch DT
• 95 Chandler Jones DE
• 94 Chris Jones DT
• 90 Zach Moore DE
• 50 Rob Ninkovich DE
• 96 Sealver Siliga DT
• 72 Joe Vellano DT
• 75 Vince Wilfork DT
Linebackers
• 55 Akeem Ayers OLB
• 52 Jonathan Casillas OLB
• 91 Jamie Collins OLB
• 58 Darius Fleming OLB
• 54 Dont’a Hightower MLB
• 59 Chris White MLB
Defensive backs
• 25 Kyle Arrington CB
• 39 Brandon Browner CB
• 21 Malcolm Butler CB
• 23 Patrick Chung SS
• 43 Nate Ebner DB
• 30 Duron Harmon FS/SS
• 32 Devin McCourty FS
• 24 Darrelle Revis CB
• 26 Logan Ryan CB
• 27 Tavon Wilson SS/FS
Special teams
• 48 Danny Aiken LS
• 6 Ryan Allen P
• 3 Stephen Gostkowski K
2015. 02. 03. 17:45
nszgergo
+ IR-en csücsülő hazafiak
2015. 02. 03. 17:45
nszgergo
2015. 02. 03. 18:16
DeXTeR
Grayt nem nevezték tudtommal
2015. 02. 04. 05:28
agent47
Köszönöm szépen!!!
2015. 02. 04. 07:30
tottingetosz
Ha ezt mind felvarrod, igazán kemény vagy... :)
2015. 02. 04. 09:28
agent47
2009 óta várok a 4. gyűrűre. Ez a minimum. :)
2015. 02. 05. 08:19
crucified
Inactives:

James White, Jonas Gray, Brian Tyms, Josh Boyce, Jordan Devey, Zach Moore, Joe Vellano
2015. 02. 03. 15:57
lesliemus
skaccok! minitrom megfogalmazta az érzéseimet a kritikusokkal szemben!

http://www.nemzetisport.hu/nfl/super-bowl-mienk-a-trofea-a-kritikusok-megcsokolhatjak-2392525

egyetértek vele! Go Pats!!!
2015. 02. 03. 16:32
narbony78
A Szerkesztőknek javaslom, hogy a Pats logo mellé tegyük ki a 4 győzelmünket jelző Vince Lombardi trófákat!
2015. 02. 03. 16:54
max350
2015 Szept. 10., csütörtök évadnyitó meccs Foxboroughban, a lehetséges ellenfelek:
Buffalo Bills, Miami Dolphins, New York Jets, Jacksonville Jaguars, Tennessee Titans, Pittsburgh Steelers, Philadelphia Eagles, Washington Redskins.
Egy meccset már biztosan látunk a Sport tv-ben élőben!!!!
2015. 02. 03. 17:16
fejszee
Szerintem Steelers vagy Eagles kell hogy legyen. Ritkán tesznek be csoportellenfelet, a többi csapat meg (nem lenézve őket) kevésbé nézőcsalogató. Bár ha belegondolok hogy most 7 hónap nélkülözés jön, szinte mindegy lesz az embereknek (nekünk meg pláne :P )
2015. 02. 03. 18:13
azimut
az tök jó hogy túl leszünk a csütörtöki hétközi meccsen :D :D
2015. 02. 03. 18:54
LPT
az első meccs is beleszámít?:)
2015. 02. 03. 21:04
Andrew900
2015. 02. 03. 17:38
lesliemus
megvan az "első" ajándékok egyike Malcolm Butler-nek:

http://www.nemzetisport.hu/nfl/super-bowl-brady-halaja-auto-a-meccset-megmento-vedonek-2392547

2015. 02. 04. 07:32
tottingetosz
Korrekt. Már megint.
2015. 02. 03. 20:50
dravait
Megint ismétlik a Sport2-n. Nagyon mulatságos a későbbiek ismeretében szegény kommentátorok tippelgetéseit hallgatni. :-)
"Ez a hajó már elmenni látszik a New Englandnek..." Hát kisfiam nem ment el az a hajó! :-) :-)
2015. 02. 04. 06:45
vhs-box
naná hogy megnéztem harmadszor is,lehet már volt róla szó,de az hogy fordulhat elő,hogy a Sea mintha hazai pályán lett volna? ilyenkor hogy megy a jegyelosztás? ennyivel több Sea drukker a lelátón, nem fair.
2015. 02. 04. 07:36
1976gabi
2015. 02. 04. 11:57
mhatrix
remélem butler kap egy szerződést,ott a helye a kezdők között,minden felé menő labdát leütötte szinte
Hozzászólás a(z) Villámreakció és Ups & downs - Super Bowl bejegyzéshez