Menetrend

Viszlát, Gronk!

2019. 03. 25. 10:20
Szerző: Increay
Kategória: Cikkek, Egyéb
Vasárnap este elérkezett a pillanat, minden idők legjobb TE-je bejelentette a visszavonulását. Rob Gronkowski az Instagramon tett közzé egy bejegyzést, ennyi volt számára a profi sport. Gronk személyében az egész liga egyik legmeghatározóbb alakja akasztja szögre a sisakot, az elmúlt évtized egyik legdominánsabb játékosa vonul nyugdíjba. A következő sorokban a személyes véleményemet, búcsúmat olvashatjátok.

Amikor 2010-ben kiválasztotta a Patriots a második körben, még senki nem gondolta, micsoda játekos válik majd belőle. Sokan féltették attól, hogy a sérülései miatt nem lesz képes a legmagasabb szinten teljesíteni, ami részben sajnos be is igazolódott... De amikor egészséges, vagy majdnem egészséges volt, akkor nem volt ellenfele a pályán. Állíthattak rá cornerbacket, safetyt vagy linebackert, számára teljesen mindegy volt. Sosem felejtem el, anno a Madden NFL 11-gyel játszottam, a dupla TE felállással Hernandezzel párban, nem lehetett megállítani. Számomra Gronk minden megmozdulása aranyat ért, kisgyerekként ugrálva örültem minden elkapásának, touchdownjának. Borzasztó volt látni a Browns elleni térdsérülését, de tudtam, ha valaki, ő biztosan fel fog belőle állni idővel, és ugyanazzal a vigyorral az arcán, ugynazzal a tűzzel a szemében fogja a következő passzt elkapni.

Jött a Seahawks elleni Super Bowl, és Gronk egészséges volt, nem úgy mint a Giants ellen. És nem is hazudtolta meg önmagát, fantasztikusan játszott, meg is szerezte az első bajnoki címét. A következő évben a Broncos elleni AFC döntőn sem rajta múlott, hogy véget ért a szezon. Számomra az egyik legfájóbb dolog, hogy az Atlanta elleni döntőn nem tudott pályára lépni, bár Bennett jól helyettesítette. Aztán jött a következő év, a Jaguars elleni agyrázkódás, ám a csapat mégis kiharcolta a Super Bowlt, ahol élete egyik legjobb meccsét játszotta, mégis kikapott a csapat... Az előző szezonban szinte teljesen eltűnt, alig kapott labdákat... Mostmár tudjuk, pályafutása utolsó két meccsén viszont rettentő fontos elkapásokat jegyzett. Ki ne emlékezne a Chiefs elleni hihetetlen játékaira, majd a Rams elleni Super Bowlon a touchdown-drive két legfontosabb játéka is az ő nevéhez fűződik. Sosem hagyta cserben a csapatot, mindig a legtöbbet adta ki magából. Ilyen volt és lesz is mindig...

Eddig csak arról volt szó, amit a pályán nyújtott, ám Gronkowski igazi varázsa abban rejlett, hogy egy végtelenül jókedvű, bohókás, partizó, vicces ember volt a pályán kívül is, nem beszélve az egyéb jótékonysági tevékenységeiről. A hajópartik, a győztes táncok a fontos mérkőzések után, a GronkSpike-ok, a foggal kinyitott sörös dobozok, ezek mind-mind az ő nevéhez köthetőek. Biztos sokan emlékeznek közületek a Nike egyik reklámjára, amikor konkrétan kifejeli az ablakot. Egy amerikai focit egyáltalán nem követő ismerősöm emiatt kezdte el nézni ezt a gyönyörű sportot, Gronk miatt szerette meg a Patriotsot, és persze magát a játékost. Ekkora hatása volt az egész sportvilágra...

Tényleg csak néhány meccset emeltem ki, mindössze azért, mert szinte minden mérkőzésen nyújtott valami olyan extra teljesítményt, amit ha felsorolnék, akkor valószínűleg nem bírná el a tárhely... Gronkowskit minden NFL rajongó imádta, egyszerűen nem lehetett nem szeretni. Még a többi csapat szurkolói is szerették, ha éppen nem ellenük játszott a Patriots. Számomra Gronkowski egy hatalmas példakép, eszméletlenül szerettem a játékát, bár ezzel nyilván nem vagyok egyedül. Az a futási stílus, azok a hosszú karok és lábak, azok a hatalmas tenyerek, az a gyermeki játékosság az arcán, nos az örökre megmarad az emlékezetemben... Nincs más hátra, mint előre! Annyit lehet még kívánni, hogy öt év múlva találkozzunk vele Cantonban, egy arany színű öltönyben, valamint, hogy minél többször láthassuk a Gillette Stadion VIP páholyában ugynazzal a jókedvvel az arcán, amit a kilenc szezon alatt megszokhattunk tőle.

Hozzászólások

2019. 03. 25. 10:39
Touchdown Tom
Ez nem kicsit igy reggel arconcsapott es nem csak azert, mert az egyik kedvenc jätekosomat nem lätom többet a pälyän, hanem h milyen durvän telik az idö es h öregszünk. Ez mintha tegnap lett volna: http://www.nfl.com/videos/nfl-draft/09000d5d817be425/Patriots-pick-Rob-Gronkowski Sok sikert neki a privät eletben, remelem sikerül neki a hollywoodi karrier, nagyon szoritok neki.
2019. 03. 25. 11:12
JAM
Minden tisztelet és köszönet megilleti Gronkot a Patsben eletöltött évek teljesítményéért, a mentalitásáért, a közösségért tett minden cselekedetéért. Hiányozni fog az az óriási szívű gladiátor, aki modern Kinizsi Pálként 3 ellenfelet cipelt magával és a bohócért, aki feldobta minden Patrióta hangulatát. Hatalmas köszönet mindenért!!!
2019. 03. 25. 11:14
Alpok
Ha egyszer be kell fejezni akkor igy, a csúcson,mindenki által szeretve és ünnepelve! Minden jót és jó egészséget ROB GRONKOWSKI!!!
2019. 03. 25. 14:26
LasVegas
2019. 03. 25. 11:38
Fellenger
Hát vele tényleg más lesz az NFL és más lesz a Patriots. Kit szeressünk ezután annyira, mint őt?
2019. 03. 25. 12:37
April Wine
Kösz mindent Gronk!
2019. 03. 25. 12:49
zsolt75
Nagyon fog hiányozni, de Neki is csak egy élete van, amit nyílván nem akar tolószékben befejezni. Köszönöm az elmúlt 9 évet!
2019. 03. 25. 13:38
anti pass
A fenébe!
Több ikonikus játékosa van a csapatunknak, de Gronk csak egy van! Nagyon kedvelem a nagy TB-t, hiszen ő a csapat legértékesebb tagja, igazi példakép, de Gronk a maga vidámságával, DE vér profi mentalitásával egy nagy darab imádni való figura volt. Tudom, hogy rossz helyről idézek, de a szöveget nézzétek és ne az eredetét:
"Szegény a forgandó tündér szerencse,
hogy e csodát újólag megteremtse."
Biztosan lesz pótlása, lesznek még nagy játékosaink, de ennyire bohó, nagy darab mackót azokkal a fura táncaival biztosan nem tudnak helyettesíteni. Most csak az jár az eszembe, hogy bemegyek és megnézem azt az elkapását, amellyel eljutottunk a Rams alapvonalának a közelébe! És amiből a TD született.
2019. 03. 25. 16:13
dartib83
s esetleg jövő szezonban visszatérne?
milyen jó lenne :)
2019. 03. 25. 16:13
kitalaltnev
Tegnaptól Gronk legenda lett.
2019. 03. 25. 16:59
Snake
Anno azt gondoltam, a Gronk-Hernandez duónál nincs erősebb a ligában. Szerettem mindkettő játékát.
Most már egyiket sem látjuk játszani, kit ezért, kit azért.
2019. 03. 25. 17:42
zsolt75
2019. 03. 25. 18:07
FunHun
“Rosenhaus said it wouldn’t shock him if Gronkowski decided to come back sometime in 2019,”

Na most akkor reménykedjünk legalább egy picit, vagy csak egyszerűen örüljünk hogy (csak Patriots mezben) láthattuk játszani a valaha volt legjobb tight-endet?
2019. 03. 25. 18:13
topin
Én nem szeretném ha így jönne-menne, aki bejelentést tesz, az tartsa magát hozzá, vagy ne jelentse be.

Nyilván örültem volna, ha marad és még láthatom a liga legdominánsabb tight endjét továbbra is. De ha meghozta ezt a döntést, ami nyilván nem volt egyszerű. Akkor most már senki nyomására ne táncikáljon vissza belőle. Most a csúcson volt, egy nagy elkapással segítve még a csapatot..ha már vissza kell vonulni, akkor azt így tegye az ember. Bajnokként, a legnagyobbként a posztján.
2019. 03. 25. 20:33
FunHun
100 %-ig egyetértek veled.
Csak gondoltam megosztom, hogy az ügynöke ezt nyilatkozta. Tudom, hogy ez szinte csak a marketing érték további növelését szolgálja.
2019. 03. 25. 19:31
lesliemus
A Pats honlapján fent van egy cikk, ahol a csapattársak elbúcsúznak tőle... :-) Kedvenceim: Amendola, Ninko és az NFL...

Nagyon fog hiányozni! GOAT TE!
2019. 03. 25. 19:49
Gomboc_Arthur
Uh, valamikor régen, ha jól él az emlékeiben, láttam talán egy SportScience (?) műsort, ahol Gronk volt a "vendég". Tesztelték, hogy mekkora területet képes "lefedni". A fickó egy kukásautónyi területen belül elkapta a labdákat!
Hihetetlen figura, öröm volt nézni a játékát!
Remélem sikeres élete lesz a továbbiakban is!
(Ha valakinek véletlenül megvan az az adás, ossza meg kérem, mert nekem nem sikerült megtalálnom.)
2019. 03. 25. 22:49
Burkus
Nem hiszem, hogy meglesz, ez az ESPN-en ment sokszor addig, ameddig Magyarországon is fogható volt az ESPN. (Én anno emiatt váltottam UPC Directre.) Én is jól emlékszem az adásra, eszméletlen látvány volt, ahogy a kukásautó sziluettjébe behelyezték Gronkot.
2019. 03. 26. 07:27
zsolt75
2019. 03. 26. 19:39
Gomboc_Arthur
Kár érte, már évek óta vadászom a műsort.
Bennem is ez a kép maradt meg, és újra megnézném, mit alkotott ez a nagy gyerek akkor.
Gondoltam, hátha itt megvan valakinek. Csodák szoktak előkerülni ezen az oldalon. :)
2019. 03. 26. 20:38
pippu
Bár megértem, de nagyon sajnálom... :(
Minden jót Gronk!

Köszönünk mindent!
Hozzászólás a(z) Viszlát, Gronk! bejegyzéshez