Menetrend

Wilfork dícséri a Jets igazolásait, de a meccset a pályán kell eldönteni

2010. 04. 14. 10:07
Szerző: temp
Kategória: Cikkek
Vince Wilfork a helyi újságoknak beszélt a Patriots AFC East riválisának az igazolásairól. A New York Jets olyan játékosokat szerzett meg, mint LaDanian Tomlinson, Antonio Cromartie és Santonio Holmes. "Hey -- a játékot itt a vonalak között játszák" - utalt a Gillette Stadion mögötte lévő gyepére - "Csináltak egy pár szerződést! Kíváló szerződéseket, de a nap végén a játékot a pályán kell lejátszani. Csak azt irányíthatjuk, amit a Patriots képes irányítani."

Hozzászólások

2010. 04. 14. 12:33
TÖRÖLT
Hát azért nyugodtabb lennék ha legalább egy nagy nevet sikerült volna nekünk is behúzni! Értem én hogy nagy dolog, hogy megtartottuk Vincéket, de erősödni nem akarunk? BB-ék ennyire bíznak a draft-ban, vagy a jelenlegi játékosokban?
Nem tudom. Nagyon erős lesz a csoportunk és a sorsolásunk is az! Azért bizakodó vagyok, de eddig nem vagyok meggyőzve! :)
2010. 04. 14. 12:35
temp
kookesz: behúztuk a FA piac egyik legnagyobb nevét, a legjobb NT-t ;) Ezen felül megszereztük az egyik legjobb FA Cornert is. Szerintem ez azért nem rossz teljesítmény az FO-tól.

2010. 04. 14. 13:40
temp
a Dolphins sem akar lemaradni a Jetstől.

Úgy hírlik, hogy JMD-től egy 2. körért, és egy jövő évi pickért megszerezték Marshallt.
2010. 04. 14. 14:20
TÖRÖLT
viito!
ezért írtam hogy örülök, hogy megtartottuk őket!
De relatíve nem erősítés, mert tavaly is itt voltak! Ettől még nem lettünk jobbak, csak "ugyan olyanok". :)
Na jó persze, tudom én hogy nagy teljesítmény ez a FO-tól, de az ember mindig telhetetlen! Csak azt szeretném ha idén nekünk lenne a lejobb csapatunk! :)
És azért valljuk be, elbírnánk még pár jó játékost! Nem?
2010. 04. 14. 14:21
MaPe
Sajna egyre nehezebbnek igérkezik a csoport megnyerése, olyan produkcióval mint tavaly nem fog menni sztem, de ne legyen igazam. A jets meg a dolphins sem lett világverő csapat az igazolásaival, de azért olyan feltételekkel mint ök mi is betömhettünk volna pár hiányposztot. Na meg Weis is elfért volna OC-nek. Mindegy marad a draft, de ha BB megint csak nyomja a trade downt akkor megölöm magam:)
2010. 04. 14. 14:26
temp
kookesz: persze, abban van igazság, hogy ettől a hiányposztok nem oldódtak meg, de másrészt pedig nem ütöttünk még nagyobb rést a csapatba, nem cseréltük be mondjuk a WR hiányt egy CB hiányra, stb. Persze, minden játékos legalább 30 másik csapat szurkolói hördülnek fel, hogy ennyit nekünk is ért volna, de azt hiszem, a Patriots sosem a Real Madrid féle -igazoljunk le mindenkit, aki él és mozog, az sem baj, ha ezzel a 15. csatárt szerezzük, védő meg nincs a csapatban- filozófiát követi.
2010. 04. 14. 14:28
Ifo
A Jets szépen bevásárolt. Bár négy meccses eltíltása van Santonio Holmes-nak. Mi mikor is játszunk elösször velük?
2010. 04. 14. 17:51
Ifo: egyelőre nincs meg a jövő évi schedule. Elvileg már aktuális lenne a nyilvánosságra hozatala...

A Miami ahogy viito is írta, megszerezte Brandon Marshall-t és tette az NFL történetében legjobban fizetett elkapójává...

Durvul a csoportunk, nem kicsit.
2010. 04. 14. 18:17
temp
Danna: nem láttam még a szerződés hosszabbítást (most ugye RFA tenderrel megy át), mi pénzt fog kaszálni?
2010. 04. 14. 18:22
bradyfan
viito.
5 évre körülbelül 50 millát fog kapni ha jól néztem.
2010. 04. 14. 18:30
temp
igen, én is most találtam meg, az ESPN 47.5 millát ír, 24 milla garantált pénzzel 4 évre.
2010. 04. 14. 18:35
viito: igen és az idei 2.5 millás tender amit aláírt, így jött ki az 5 évre 50 millió
2010. 04. 14. 20:09
szeder
az nfl.com-os szavazás elég egyoldalúvá vált..."The team to beat in the AFC East in 2010 will be the ..." Jets 62%, Patriots 20%.
2010. 04. 14. 20:16
sirCharles
LT: kiöregedett, lelassult, sérülékeny - szerintem nem egy nagy fogás...

Cromartie: volt egy jó éve, azóta viszont szinte semmi. Magas, de nem túl erős, és nem véletlenül hagyták menni San Diegoból - elfért volna a mi secondarynkben, de közel sem Darrel Revis...

Santonio Holmes - képességekben semmi több, mint átlag, plusz drogfüggő. Semmiféle lenézés nincs bennem, de egy olyan csapat, amelyikben Randy Moss és Wes Welker játszik, ne egy Holmes után epekedjen már...

Jets:
- labilis, szerintem közel sem elit irányító
- jó futójáték
- Braylon Edwards és Santonio Holmes a két legjobb elkapó...
- már tavaly is agyonsztárolt (viszont öregedő) védelem, amit a szezon első harmadától kezdve minden jobbféle csapat mattolt
Idén is nagyobb a Jets füstje, mint a lángja. Tíz éve a "na majd akkor idén megmutatjuk" megy, sok a duma és sztárigazolás, eredmény meg nulla. Nagyon jól mondta Wilfork, ezt a játékot füvön játsszák és nem irodákban, márpedig a Jets emberemlékezet óta nem nyert semmit, ha magáról a játékról volt szó.
2010. 04. 14. 20:25
bradyfan
Tomlinsonnal és Croval egyetértek,de azért Holmes nem jött volna nekünk rosszul, mint 3rd WR.
2010. 04. 14. 20:31
temp
korai még mindig arról elmélkedni, hogy melyik csapat milyen erős lett. Ott van még a draft, és a draft napi tradek, aztán a TC alatt sok minden történhet (pl 1-2 kulcssérülés), stb.

sok szempontból egyetértek sirCharlessal. A Jets számomra is egyelőre egy nagy HA. Persze ez elsülhet nagyon jól, de láttuk azt is, hogy Mangini nagy HA Jetse mire vitte.

Egyébként Holmest kicsit alábecsülöd szerintem, ő simán lehet 1. számú WR, ha elkerülik a balhék. Egy 5. körért baromi jó fogás volt a srác, ez nagyon jól is elsülhet, sőt az eddigiek alapján ez sülhet el a legjobban.

A védelem (front7) valóban öregszik, de az ilyen korban lévő védelmeknél általában egy utolsó nagy évet követően szokott jönni a nagy összeomlás, kitudja, hogy ez már idén bekövetkezik e vagy csak jövőre esetleg 2 év múlva.

Aztán ne feledjük, hogy nem csak erősödtek, például hála az égnek Rhodes már nincs a csapatban :)

Egyébként a Jetsben alapjában véve még mindig megvan minden ahhoz, hogy komolyan menetelő csapat legyen, van jó védelem, van épkézláb támadó fal, ami képes hatékony futójátékot biztosítani, Sancheznek ebben a felállásban elegendő, ha a megfelelő game manager qb szerepkört képest hozni.
2010. 04. 14. 20:37
temp
jah, és Holmes for 5. körhöz tegyük hozzá, hogy főleg azért brutál jó trade, mert a következő lehetőségek vannak kb:
- nagyon jól sül el, a srác hosszabbít, évekre meg van oldva az 1. WR kérdéskör egy 5. körös pickért
- jól sül el, Holmes jól játszik, de jövőre távozik, 1 évre kaptak egy 5. körért egy jó embert
- közepesen sül el, Holmes átlag 2/3. számú WR teljesítményt hoz, egy 5. kör nem nagy ár egy jó 2. számú opcióért
- vacakul sül el, csőd az egész, akár egyetlen meccsen sem játszik, vagy újabb balhék, kitudja. Na és? buknak egy 5. körös picket

igazából csak nyerhetnek az üzleten, mert az 5. körben behúzható emberek semmivel nem jelentenek kevesebb rizikót, ennyit simán feláldoznak a csapatok messze kockázatosabb project pickekért, akikből semmi de semmi nem lesz.
2010. 04. 14. 20:37
sirCharles
Ha jól tudom, Holmes egy problémás esetre van egy tényleg hosszú eltiltástól, ugyanis nem először akad fenn a drogteszten. Ilyen emberbe szerintem egy dollárt is kár invesztálni, és éppen ezért valószínűleg nemhogy első-, de sokadik számú elkapóként sem lehetne biztonsággal számítani rá.

Szerintem inkább alapozzunk a meglévő tehetségeinkre (Edelman, Tate, valamint valószínűleg egy új draftpick), mint kétes hozzáállású (és nem átlag feletti képességű) szabadügynökökre.


Jah, azt kifelejtettem a Jets-cel kapcsolatban, hogy ennek a Real Madrid-stílusú játékospolitikának van egy olyan következménye is, hogy saját maguktól veszik el a jó draft pickeket. Az NFL pedig éppen az a hely, ahol a távlatokban történő gondolkodás, építkezés sokkal kifizetődőbb, mint a pillanatnyi eredmények (sikertelen) hajhászása. Még két-három ilyen offseason, és a Jets visszaküzdi magát a Raiders és a Rams szintjére, ugyanis sorra halásszák ki a többnyire csak nevükben nagy szabadügynököket, de az eredmények csak nem jönnek. A tavalyi év is így kezdődött (nagy Jets bevásárlás), és ha nincs az a bizonyos utolsó két meccsük, TV-n nézték volna a PO-t.
2010. 04. 14. 20:43
MaPe
Csatlakozom, Holmes ennyiért elfért volna nálunk is a sérülések tükrében, még ha eltiltása is lesz. Ha jól tudom fű birtoklásért kapta, ami azért vicces mert a játékosok nagy részében egy gyógyszertár kotyog.
2010. 04. 14. 20:51
sirCharles
viito

Igazad lehet abban, hogy egy 5. körös picket megér, de...

...egy New England Patriots féle elit franchise-nak szerintem nem éppen balhés drogfüggőkre, hanem példás hozzáállású játékosokra van szüksége. Most ráadásul olyan helyzetben vagyunk, hogy minden trade vagy pick hatványozott jelentőséggel bír.

Bevallom, hogy Holmes nem a kedvenc játékosaim egyike (mint minden Pittsburgh-i), mert úgy gondolom, hogy egy nagyon szerencsés elkapás miatt sztárt csináltak belőle, pedig koránt sem akkora játékos. Valószínűleg a Steelers sem véletlenül engedte el az egyik legjobb elkapóját, pedig nekik aztán legjobb esetben is csak közepes a passzjátékuk.
2010. 04. 14. 21:12
temp
a Steelers már egyáltalán nem az a csapat, aki csak fut, és nagyon ritkán passzol. Ezzel a szereotípiával le kell számolni.

----Steelers futás----
112.1 yard/G (19. hely a ligában)
10 TD (20.)
4.2 (15.)

Összehasonlítva a Patriots hasonló adataival
120.1 y/G (12.)
19 TD (6.)
4.1 (19.)

----Steelers passz----
259.2 yard/game (9.)
28 TD (6.)
8.4 átlag (2.)

Szóval a tavalyi Steelers az alapszezonban igencsak passzolós csapat volt (abba ne menjünk bele, hogy ennek azon kívül, hogy megy a passz az is oka volt, hogy nem voltak túl jól eleresztve futókkal az év egy részében), ez már a tavaly előtti évre is elmondható volt rájuk. Holmes pedig ebben az O#-ben azért csak összekanalazott egy 1,248yardos, 5TD-s szezon, ezzel a steelers passzolt TD-k 17%-át szerezte, a passzolt yardoknak pedig a 30%-át.

Mindent egybevéve tehát csínján kell bánni azokkal a megállapításokkal, hogy a Steelers közepes passzjátékkal rendelkezne, amiből Holmes nem tudott kiemelkedni.
2010. 04. 14. 22:23
sirCharles
viito

Számok alapján a mi passzjátékunk sem volt rossz idén, Tom Brady statisztikailag az egyik legjobb idényét futotta - aztán mégis, milyen volt már néha meccs közben figyelve... Nem minden a statisztika, a mutatott játék szerintem legalább olyan fontos.

Holmes pont hogy kiemelkedett ebből a passzjátékból, lévén rajta és Wardon kívül nem nagyon van épkézláb elkapójuk. Valamint nézzük azért meg, kikkel játszott idén a Steelers: Titans, Bears, Lions, Browns (2x), Chiefs, Raiders, Dolphins. Nem éppen elit védelmek/secondaryk. Ilyen könnyű sorsolása nem tudom mikor lesz a Steelersnek újra, nézzük azért majd meg azt a passzjátékot a következő szezonokban is.


Visszatérve a topic témájához, a Dolphins passzjátékának problémái sem fognak attól megoldódni, hogy elképesztő pénzért leigazolták Brandon Marshallt. Évi 10 millióért még Pats szurkolóként is rossz lesz nézni, hogy ugyanúgy mint Mosst, Marshallt is kettőzni fogják minden meccsen.

Szerintem kár előre izgulni a csoportriválisaink miatt, koránt sincs vége még az offseasonnek sem, nemhogy a 2010es szezonnak...

Egy a lényeg, hajrá Patriots :-D
2010. 04. 14. 23:19
boston
Sziasztok!

Már elnézést, de úgy tűnik, 3 hónap törölte az emlékeket!!!!

Sokat "veszekettünk", hogy milyen is volt a csapat tavaly. (szerintem halovány) De egy dologban szinte mind egyetértettünk: sokat kell dolgozni igazolás téren. Ehez képest a legnagyobb szám, h megtartjuk azokat akik voltak.Azokat akik nem merték 2.30-nál visszaadni a labdát Manningnek mert az tuti TD.! Ráadásul Weszel ki tudja mi van, aki az egyetlen kiút volt az esetek nagy részében. Draft!? Hát nem tudom! Jól is elsülhet, de szerintem egy kicsit túl van értékelve ( legalábbis rövidtávú eredménynél ). Igazából ha drasztikus is, amit eddig csináltunk az semmi! Már ha SB-t akarunk. Így középcsapat leszünk, óriási siker lenne a PO is.

De várom a csodát!
2010. 04. 15. 00:06
az igaz, hogy a draft rövidtávon nem az igazi megoldás, ezért nem szabad túlzott elvárásokat megfogalmazni az idei Pats újoncoktól. Azonban nem szabad elfelejteni a tavalyi classt, amelyik most lép második évébe (és igazából most lehet teljesítményt várni tőlük). Védőfalba jön Pryor, remélhetőleg Brace, és Daryl Richard is küzdhet a végső rosterre kerülésért. Érkezik az újra egészséges McKenzie, aki tavaly végig a csapat mellett volt, minden megbeszélésen, videózáson. B. Tate is végre egészségesen dinamikus returner lehet, aki reményeink szerint, különösen Wes sérülése miatt nagyobb szerephet kaphat elkapóként is. Butler és Chung tovább tanulhat a secondaryben. Vollmer a támadófal oszlopa.
2010. 04. 15. 08:34
temp
boston: nem az emlékezet a rövid, mindösszesen arról van szó, hogy egy csapat amikor nekivág az új idénynek, akkor számos kihívással néz szembe.

Ezek közül az első idén a Patriots FO számára az volt, hogy hogyan tartsuk meg azokat az értékeinket, akik jelenleg az egész 2010-es FA piacon a legjobb fogások közé tartoztak (Bodden), vagy akár az idei FA mellett még a liga legszűkebb elitjének is a tagjai (Wilfork).

Egyik sem triviális feladat, és az FO példásan oldotta meg.

Tavaly sem azért voltak gondok a védlemmel, mert Vince vagy Leith pocsékul játszott, hanem mert lyukak vannak a védelem többi részén (DE, LB posztok pl), és ilyenkor nem az a jó megodlás, hogy betömünk 1 lyukat, és nyitunk egy másikat, hanem az, hogy a meglévő értékeket megtartjuk, akikre lehet tovább építkezni.
Persze valami miatt a szurkoló olyan, hogy mindig többre értékel egy közepes, de máshonnan érkező sztárt, mint azt, ha megtartjuk valamelyik saját kulcsemberünket, szóval, akinek így jobb szájíze lesz, az képzelje azt, hogy Wilfork a Chargersből, Bodden pedig a Giantsből érkezett hozzánk, és mindjárt van két hatalmas block buster igazolása az FO-nak.

Másrészt, érdemes megnézni, hogy hova jutottak az elmúlt években az építkezés helyett a nagy bevásárlásokra figyelmet fektető csapatok. A Jets a második nagy körét futja, az előző Mangini állásába került, és semmilyen eredményt nem hozott. Most kezdik elölről ugyanezt. A Washington éveken át vásárolta meg a legnagyobb neveket, gyakorlatilag bármilyen eredmény nélkül.
Én nem hiszem, hogy a mi FO-nknak is ezt kellene csinálni, de kíváncsian várom, hogy kik lehettek a szezonban azok a játékosok, akikre rögtön le kellett volna csapnunk, mert vitán felül annál többet is értek volna, mint amennyit más adott érte.

Pl:
- Kerry Rhodes nekem ért volna egy 4+7. kört. Kár, hogy 0% esélye volt, hogy a Jets csoport riválishoz küldje.

- ha Maddent játszanék, akkor Santonio Holmes is ért volna egy 5. kört, mégis, miért voltunk teljesen esélytelenek: maximum 2. számú WR posztot kínálhattunk neki, inkább 3. számút (Ugye Moss+slot wr+?). Persze még volt egy éve a szerződéséből, jönnie kellett volna, de ugye senkinek nincsenek kétségei, hogy egy a komplett évet végighisztiző ember kb mennyit ér. A pletykák szerint a Steelers konkrétan a komplett ligát végigházalta Holmesszal, mégis egyedül a Jetsbe sikerült egy 5. körért elpattintani. Szóval a jelek szerint még legalább 2 tucat FO gondolta úgy, hogy neki kvázi ingyen sem kell a srác.
Én továbba is olyan trade-nek tartom, ami a Jetsnek piszkosul megérte, mert minimál kockázat maximális haszon lehetősége, de egyáltalán nem biztos (sőt!), hogy a Patriots vezetősége is így gondolkozik.

Egy szó mint száz, itt nem csak arról van szó, hogy ha a nagy Patriots bejelentkezik valakiért, akkor a játékos rögtön szó nélkül aláír, és nem is csak a pénz vagy a pick számít, hanem olyan problémákról is, hogy inkább másik csapatba/államba megy, inkább oda megy, ahol jobb pozíciót kínálnak neki, hogy csoport vagy főcsoport riválishoz nem biztos, hogy eltradelnek nagy nevet, stb...
2010. 04. 15. 10:22
Pupu
Ugy érzem nincs nagy okunk irigykedni föleg nem jetsre..
Amig nálunk játszik a liga legjobb(na jo ne kövezzetek meg érte de nálam lehet egy szinten van Manning is)irányitoja addig nagy gond remélem nem lesz a csoportba..
Minden csapatba vannak hiányposztok minden csapat arra törekszik hoyg ezeket betömje és közbe ugy hogy más poszton se gyengüljön ez azért nem olyan könnyü kölönben mindehol sikerülne is:)
De én ugy gondolom hogy ebbe a csoportba amig Brady játszik mi leszünk a favoritok..
De persze azért nagyon bizok egy jol eltalált (tehát szerencsés)draftba és nagyon kiváncsi vagyok hogy kik jönnek..
Hozzászólás a(z) Wilfork dícséri a Jets igazolásait, de a meccset a pályán kell eldönteni bejegyzéshez