Menetrend

Wilfork kapta a 2010-es Ron Burton díjat

2010. 09. 01. 09:17
Szerző: _bb
Kategória: Hírek
A Patriots nose tackle-je, Vince Wilfork részesült 2010-ben a New England Patriots Ron Burton Community Service Award [Ron Burton Díj a Közösségért végzett Szolgálatért] elnevezésű díjban a New England Patriots Jótékonysági Alapítványának [Charitable Foundation] évindító estjén [Annual Kickoff Gala].
Wilfork könnyekig meghatódott a köszönő beszéde során, mikor megemlékezett korábban elhunyt szüleiről, Barbara-ról és David-ről.

"Az első, ami eszembe jutott, azok a szüleim voltak, és hogy milyen büszkék lennének most rám." - mondta a riportereknek később. "Olyan volt, mintha pont rájuk néznék a tömegben. Szóval ezért volt olyan nehéz számomra ez a beszéd. Mindannyian teszzünk olyat, amiért nem várunk cserébe semmit. Van egy halom srác ebben a csapatban, aki megérdemelné ezt a díjat. Boldog vagyok, hogy idén én kaptam. Mindenki sokat tesz a közösségben a Patriotsért vagy bármi egyébért. Nem csak én, mindenki. Ez a díj mindannyiunkié.

Meglepetésként érte ez a díj?

“Sohasem vártam cserébe semmit.” - mondja Wilfork. “Amit teszek, és amit a feleségem tesz, jó szívvel tesszük. A közösségért tesszük, és tudom mit jelent nincstelenül felnőni, küzdelmesen, szegényen felnőni. Nekem ott volt mindkét szülőm, de ismertem gyerekeket, akiknek mindkét szülője munkanélküli volt, és úgy nőttek fel, hogy sohasem tudhatták honnan lesz meg a napi betevő. Felnövekedvén később rákényszerültem, hogy a szüleim nélkül éljek. Mióta 20, 21 éves lettem, szülők nélkül élek. Ez az időszak, amikor 21 lettem volt életem egyik csúcspontja, s aszüleim már nem voltak mellettem. Ezzel minden nap megküzdök”

Mennyire kifizetődő visszaadni?

“Megfizethetetlen. Többet ér minden pénznél. Felbecsülhetetlen. Mindössze egy kis idődbe kerül. Áldásos a mi helyzetünk. Hogy képesek vagyunk visszaadni, mégha csak anyagiakban is, vagy az arcunkat adva valamihez. Mind sztárok, hírességek vagyunk, hívhatja mindenki, ahogy akarja. Egy gyerek így tekint ránk. Ha felvidíthatsz gyerekeket, vagy akár szülőket, ha mosolyt csalhatsz az arcukra, az örömet és elégedettséget hoz neked is. Ez az én ajándékom. Nem egy díj. De ez egy nagyszerű díj. Nem hiszem, hogy lenne bárki is a csapatban, aki ne akarná ezt a díjat, mert ez nagy dolog. De mindent amit teszek, jószívvel történik, mert tudom milyen nehéz egy bizonyos módon felnőni, amiben egyesek találhatók. Ezért csinálom.

Wilforkot a Patriots tulajdonosa, Robert Kraft is dicsérte.

“Mióta 2004-ben csatlakozott a Patriotshoz, Vince nagylelkű volt mind az idejét, mind a ragadós mosolyát illetően." - mondta Kraft. "Mindig készséges résztvevője volt a Patriots Charitable Foundation által irányított közösségi tevékenységnek és hihetetlen munkát végzett annak révén is, hogy a diabétesz [cukorbetegség] kutatására gyűjtött pénzt a Vince Wilfork Alapítványon keresztül.” Wilfork, aki a cukorbetegségből adódó komplikációk miatt vesztette el édesapját 2002-ben, több százezer dollárt gyűjtött a cukorbetegséggel kapcsolatos ügyek támogatására.

A minden évben esedékes draft napi gyűjtés, egy bowling esemény, amit már hét éve megrendez, New England egyik meghatározó eseménye, azok közt a gyűjtések közt, amit profi sportolók rendeznek. A Patriotsbeli csapattársainak is köszönetet mondott a támogatásukért, ami a draft napi gyűjtést illeti:
"Nélkületek srácok ez nem lenne lehetséges." Hozzátette, a csapattársait illetően: "A második családom. A gyermekeim, a feleségem, és a New England Patriots - ez mindenem." Nagy támogatója azoknak a jótékonysági szervezeteknek is, amelyek a gyermekek oktatását és egészségének megőrzését mozdítják elő, s ennek révén több, a gyerekek támogatását, oktatását és fizikai erőnlétének elősegítését célzó rendezvényen is rendszeresen részt vesz.

A korábbi díjazottak (a 8 eddigi díjazott között már 5 falember található) :

RB Kevin Faulk (2009)LB Larry Izzo (2008) DL Ty Warren (2007) DL Jarvis Green (2006) OL Matt Light (2005) WR Troy Brown (2004) OL Joe Andruzzi (2003) 

Forrás: ESPN Boston.com , Extra Points , Boston Herald

Hozzászólások

2010. 09. 01. 09:31
Már ezért is megéri kiosztani ezeket a többmilliós szerződéseket: jótékonyság, és példamutatás.
2010. 09. 01. 09:58
Ifo
Jó, hogy van ilyen játékos(ok) is. Kezd elegem lenni az olyan hirekből hogy, X játékos részegen vezetett, drogozott vagy éppen lövöldözött.
2010. 09. 01. 10:08
temp
Ifo: akkor itt a Patriots hír: Spikes-ról kiszivárgott egy home video, amin a barátnője éppen félreérthetetlen szituációban van vele. Egyes pletykák szerint akár eltiltás is lehet a vége.
2010. 09. 01. 10:43
_bb
viito: Spikesra szerencsére egyik sem igaz azok közül, hogy "részegen vezetett, drogozott vagy éppen lövöldözött", s alapjában nem is jogellenes, amit csinált, ha nem prostituált volt az illető.

Egyébként meg nem méltó, hogy ez az ügy egyáltalán említésre kerüljön ebben a cikkben.
2010. 09. 01. 16:23
Bruschi85
Nagyon örülök, hogy Wilfork kapta, hiszen ő pályán belül és pályán kívül is vezér! Ez a díj ezt támasztotta alá!
Gratulálok Neki!

A lényeg továbbra is Hajrá Pats!!
2010. 09. 01. 23:15
Pat Patriot
Na, ő az, aki megérdemli, hogy bekerült az NFL világába, és visszavonulása után sem kell munkanélküli segélyért folyamodnia. Egyesek alapítványokat hoznak létre, jótékonykodnak, míg mások kutyaviadalokat szerveznek meg "lőfegyverrel élnek vissza". Ez a különbség. Remélem, Ricsiék majd az ilyen pozitív hírekről is említést tesznek, mert amit anno Michael Vickkel kapcsolatban kifejtettek - a lényege az volt, hogy csúnya dolgot csinált Vick barátunk, de akkora tehetség, hogy jó lenne még játszani látni, és remélik, hogy visszatér -, az undorító volt. Go Pats!

Ne számíts rá... ennek ott nincs hírértéke. - DoM
2010. 09. 02. 11:08
temp
egyébként tényleg elismerésre méltó, amit 1-2 játékos csinál jótékonyság terén, de egy apróságot nem szabad elfejelteni. A játékosoknak teljesen nem egyéni döntése az, hogy jótékonykodnak e vagy sem, erre kötelezik is őket. Persze van aki befizeti a kötelezőt egy alapítványnak és annyi, van aki ennél többet is tesz a dologért, de önmagában még a jótékonykodás nem jelent semmit.
2010. 09. 02. 11:34
Ez a díj valószínűleg arra is szolgál, hogy kiemelje azt a Patsnél, aki a kötelező körökön kívül vmi pluszt is tesz, nem egyszerű pr kötelezettségként kezeli.
Hozzászólás a(z) Wilfork kapta a 2010-es Ron Burton díjat bejegyzéshez